Política 23/12/2015

El PP creu que el PSOE canviarà d'opinió: "Estem davant d'un primer 'no'"

Critica que Sánchez s'hagi reunit amb Rajoy amb un 'no' a la investidura per davant

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, ha comparegut en roda de premsa des de Génova per valorar la reunió entre Rajoy i Sánchez / EFE

MadridEl PP creu que el PSOE acabarà canviant d'opinió i permetrà la investidura de Mariano Rajoy. Génova intenta treure ferro a la posició del líder socialista, Pedro Sánchez, i assenyala que tot just estem davant un "primer 'no'", i confien que es produeixin noves reunions a la Moncloa per poder arribar a un acord. "Ens hem trobat un Pedro Sánchez que venia amb un 'no' al davant. Era el que havien anticipat els seus portaveus. No creiem que sigui una actitud gaire positiva, no és la millor opció per formar govern, però evidentment creiem que és un primer 'no' i estem disposats a seguir dialogant", ha dit el vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, en roda de premsa des de Génova per valorar la reunió Rajoy-Sánchez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Està previst que el president del govern en funcions es reuneixi el proper dilluns, dia dels Sants Innocents, primer amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, i després amb el de Ciutadans, Albert Rivera, en una primera ronda de contactes en què de moment no es tenen en compte la resta de forces parlamentàries.

Avís als 'barons' socialistes

El PP veu amb bons ulls la proposta de Rivera d'un pacte de govern a tres bandes sense Podem per garantir la unitat d'Espanya. "Hi ha dues qüestions, investidura i govern. I es poden fer juntes o per separat. Com més estabilitat de govern, millor serà. Nosaltres estem disposats a dialogar", ha dit.

De fet, Génova esgrimeix els mateixos argument per defensar que han de seguir a la Moncloa agitant el pretext de frenar els passos del pròxim Govern si hi ha acord entre Junts pel Sí i la CUP.

Per això trasllada als 'barons' socialistes la responsabilitat de frenar el procés. "He sentit que diuen 'no' al PP, però també he sentit un 'no' a Podem amb la suma d'ERC, un partit que planteja un referèndum que per al PSOE és inacceptable, i un altre que planteja un acord d'investidura [de Mas] per aprofundir la independència. És normal que alguns socialistes diguin no a aquesta opció", ha assenyalat Maíllo.

Lluita per la presidència del Congrés

El PP desmenteix de forma taxativa les informacions que Rajoy hauria ofert a Sánchez la presidència del Congrés a canvi d'una abstenció en la investidura, i assegura que lluitaran per tenir aquest càrrec. També nega que un recanvi de Rajoy pogués tenir la clau de la presidència del govern espanyol. "Qui ha guanyat les eleccions és Rajoy, i qui té la responsabilitat i legitimitat per tirar endavant un govern ha de ser el PP i Mariano Rajoy. Això és inqüestionable, per a nosaltres", ha dit Maíllo.

stats