Política 23/09/2014

El PP obre un expedient al regidor de Santa Maria de Palautordera que s'ha abstingut en la moció del 9-N

La direcció considera que Agustí Illa ha anat en contra del criteri general del partit

Acn
1 min

Santa Maria de PalautorderaEl Partit Popular ha obert un expedient sancionador al regidor de Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental) que aquest dilluns va abstenir-se en la votació de la moció del 9-N, segons han informat fonts de la direcció del partit a l'ACN. El PP pren la decisió perquè considera que el regidor Agustí Illa "ha anat en contra del criteri general del partit pel que fa a la moció" i "per les declaracions que ha fet sobre la direcció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions aquest dimarts al matí a l'ACN, Illa ha explicat que va optar per l'abstenció perquè "al poble se l'ha d'escoltar". També havia amenaçat en no tornar-se a presentar pel PP si Mariano Rajoy no atorgava a Catalunya "el mateix que el País Basc o Navarra". En la mateixa entrevista, el regidor ha considerat que "la gent té dret a votar i dir què pensa" i ha afegit que l'abstenció va ser pactada amb l'agrupació local del partit. El text de suport a la consulta va tirar endavant en el ple d'aquest dilluns al vespre amb el suport dels grups de CiU, CUP i GDP-ERC. Els tres regidors del PSC van fer el mateix que el PP i van abstenir-se.

Agustí Illa també ha assegurat aquest dimarts al matí que "ell sempre ha estat molt tolerant" i que Alícia Sánchez Camacho "té unes idees molt recargolades".

stats