ELECCIONS 22-M
Política 24/06/2011

El PP presenta un recurs al TC per tornar a obtenir el regidor que es disputa amb CiU a Barcelona

Els populars no es rendeixen després de l'última decisió del TSJC, que aquest dijous va tornar a Xavier Trias la cadira que havia perdut per una primera sentència el dimecres

Efe
1 min

BarcelonaEl PPC ha presentat avui davant el Tribunal Constitucional un recurs contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'anul·lar tres vots als populars a les eleccions municipals de Barcelona, amb la qual cosa aquests han perdut el seu novè regidor i CiU ha recuperat els 15.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dimarts va transcendir que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s'havia pronunciat a favor del PP en el recurs que els populars van presentar sobre uns vots anul·lats a les eleccions del 22 de maig, cosa que concedia al grup d'Alberto Fernández Díaz un novè regidor, en detriment de CiU, que es quedava en 14.

No obstant això, a les cinc en punt de la tarda d'ahir, el futur alcalde de Barcelona, Xavier Trias (CiU), anunciava eufòric des del seu compte en Twitter que el TSJC havia dictat un "acte d'aclariment" a la seva sentència, que invalidava 3 vots del PP i tornava a donar un tomb a la situació, tornant a CiU el quinzè regidor.

Davant aquesta situació, el PPC ha formalitzat avui un recurs davant el Tribunal Constitucional perquè dictamini sobre l'última resolució del TSJC, segons ha anunciat avui a la portaveu popular a Barcelona, Maria Àngels Esteller.

Paral·lelament, els populars han presentat també un recurs davant el TSJC contra la seva última notificació, perquè els aclareixin per què han canviat de posició de forma sobtada.

Segons Esteller, amb la seva decisió de recórrer davant el Constitucional pretenen tenir una resposta "com més aviat millor", per agilitar el procés, reduir terminis i evitar dilacions.

En qualsevol cas, el recurs presentat davant el Tribunal Constitucional no evitarà que el pròxim 1 de juliol se celebri l'acte de constitució de l'Ajuntament de Barcelona.

stats