Política 20/03/2015

Els governs basc i català estudien presentar accions jurídiques conjuntes per combatre la "recentralització" del PP

L'anunci s'ha fet després de la reunió de Joana Ortega i Iñigo Urkullu, que han constatat que l'executiu de Mariano Rajoy està "obsessionat amb la recuperació dels drets perduts"

Europa Press
1 min
Ortega i Urkullu reunits a Vitòria / EFE

VitòriaEls governs basc i català han anunciat que estudien la possibilitat de presentar "accions conjuntes, fins i tot jurídiques", per combatre el procés de "recentralització" que, al seu judici, du a terme l'executiu del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anunci s'ha donat a conèixer després de la reunió que han mantingut aquest divendres el lehendakari, Iñigo Urkullu, i la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, a la Lehendakaritza.

Després de l'entrevista, el portaveu del govern basc, Josu Erkoreka, ha comparegut davant dels mitjans, juntament amb Ortega, per anunciar que el govern basc "no descarta plantejar iniciatives jurídiques compartides" amb l'objectiu de "combatre un govern obsessionat amb la recuperació dels drets perduts". Així, han destacat que la Generalitat està preparant un "llibre negre de la recentralització", en què es recopilen les accions de l'executiu de Mariano Rajoy per "incidir en l'autogovern de les comunitats autònomes".

stats