Política 18/07/2013

ERC demana apartar el president del TC del debat sobre la declaració de sobirania

El PSC exigeix que se'l recusi o inhabiliti políticament si es confirma que és militant del PP

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha anunciat aquest dijous que el seu grup demanarà que el president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, sigui apartat de la discussió de tots aquells recursos en què el PP s'hagi posicionat políticament, com per exemple la declaració de sobirania aprovada pel Parlament i recorreguda pel mateix govern de Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bosch, de visita al ple del Parlament, ha considerat una "greu falta" el fet que el president del TC sigui militant del PP. Per aquest motiu, ERC en demanarà la recusació, tenint en compte que moltes de les qüestions sobre les quals el tribunal ha de decidir en els propers temps afecten directament Catalunya, i Pérez de los Cobos "no té autoritat" per jutjar-les. "L'estat espanyol comença a ser la riota i la vergonya d'Europa, no hi ha separació de poders", ha denunciat.

De la seva banda, el portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha considerat també "un fet molt greu" la militància del president del TC, perquè "resta credibilitat" a la institució. Si es confirmés que el magistrat té carnet del partit, segons Collboni, Pérez de los Cobos hauria de ser "recusat o inhabilitat políticament". En aquest sentit, ha recordat que el magistrat Pablo Pérez Tremps va ser recusat en el seu moment i no va poder prendre part en les deliberacions sobre l'Estatut de Catalunya per haver opinat públicament a favor del text ja amb anterioritat.

stats