Política 23/07/2013

El Govern demanarà la recusació del president del TC en els recursos presentats pel PP

"És evident que la seva militància al PP afecta la imparcialitat", ha assegurat el portaveu del Govern, Francesc Homs

Sara González
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat que l'executiu català ha encarregat als gabinets jurídics de la Generalitat demanar la recusació del president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos, en temes plantejats pel PP, partit en el qual va militar fins l'any 2011. "És evident que la seva militància afecta la imparcialitat, ha dit Homs, que ha afegit que no és lògic que qüestions plantejades pel PP les hagi de "dirimir i resoldre un militant del PP".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El recurs contra la declaració de sobirania presentat pel govern de Mariano Rajoy i el que van presentar els populars contra la llei d'educació de Catalunya (LEC) quan estaven a l'oposició són dues de les qüestions en les quals el Govern considera que Pérez de los Cobos no hauria de participar. En ambdós casos, ha dit Homs, hi ha una "càrrega estrictament política" del PP a l'hora de presentar els recursos, i per això considera que Pérez de los Cobos se n'hauria de mantenir al marge.

Homs ha insistit que la militància del president del TC al PP és "difícil de justificar" des del punt de vista polític, i ha assegurat que crea "estupefacció" en altres latituds. "Hi ha elements clars per fer-ne la recusació", ha dit el portaveu, que ha recordat que "per molt menys" va ser recusat el magistrat Pablo Pérez Temps de la sentència de l'Estatut.

Els serveis jurídics també estudiaran si es demana la recusació de Pérez de los Cobos en aquelles situacions en què el Govern hagi presentat recursos contra decisions preses pels populars.

El conseller de la Presidència ha emmarcat la necessitat de preservar la imparcialitat als òrgans que emeten sentències i decisions de compliment obligat, i, per tant, al seu parer, no hauria d'afectar la Sindicatura de Comptes, en què tots els membres menys un tenen afiliació política. "La Sindicatura no fa de tribunal, analitza els comptes", ha conclòs.

stats