Política 28/10/2020

El pressupost de la casa reial puja un 6,9%, fins als 8,4 milions d'euros

Sánchez i els seus ministres també s'apujaran el sou un 0,9%

Ara
1 min
El rei Felip VI el cinquè aniversari de la seva proclamació

BarcelonaEls pressupostos generals de l'Estat per al 2021 seran expansius. Així ho van prometre PSOE i Unides Podem i, malgrat la gran incertesa econòmica dels propers mesos, així ho han fixat en l'avantprojecte que ja ha començat a tramitar-se al Congrés de Diputats. Expansius en matèria social, però també expansius pel que fa, per exemple, al pressupost de la casa reial. Per a l'any que ve l'assignació dels pressupostos serà de 8,4 milions d'euros, un 6,9% més que el que tenia aquest any. Amb aquesta pujada, de fet, recupera el nivell del 2011, quan van començar les retallades –van seguir el 2012 i 2013 i després s'havia congelat el pressupost–. Aquest 2020 la casa reial havia tingut una assignació pressupostària de 7,9 milions d'euros.

Serà el rei Felip VI l'encarregat de distribuir aquesta assignació, en la qual ja no hi haurà la part destinada al rei emèrit, Joan Carles I, a qui el seu fill va decidir retirar del repartiment com a conseqüència de l'escàndol dels comptes en paradisos fiscals.

També s'apujaran el sou el president espanyol, Pedro Sánchez, i els seus ministres. Un 0,9% que farà, per exemple, que Sánchez passi a cobrar 85.609 euros anuals, que els vicepresidents cobrin 80.464 euros i que la resta de ministres percebin 75.532 euros. Fa tot just uns dies que el Congrés va rebutjar l'increment salarial dels diputats, també previst en un 0,9%, com a mesura de contenció davant la crisi econòmica que ja està patint l'Estat.

stats