Política 26/09/2019

Primàries Barcelona acorda impulsar una candidatura "de bloqueig" per a les eleccions del 10-N

La plataforma de Jordi Graupera proposa construir una llista a través d'unes primàries obertes "a tota la ciutadania i partits independentistes"

Acn
1 min
Jordi Graupera obre la porta a presentar candidatura a l'alcaldia de Barcelona

BarcelonaPrimàries Barcelona ha acordat impulsar una candidatura de "bloqueig" de cara a les pròximes eleccions generals del 10 de novembre. Així s'ha decidit a través d'una consulta interna en què han participat 3.000 persones. Dels vots vàlids, un 94,1% són favorables a la llista de bloqueig i l'altre 5,9% a promoure l’abstenció en aquestes eleccions. La plataforma que lidera Jordi Graupera proposa crear una llista a través d'unes primàries obertes "a tota la ciutadania i partits independentistes". Dues de les idees centrals de la candidatura serien votar 'no' a qualsevol investidura a la presidència del govern espanyol i votar en contra dels pressupostos estatals.

Altres punts de la candidatura són que es definiria com a independentista, que consultaria via votació electrònica el sentit de les votacions al ple del Congrés i que destinaria les subvencions que reben els grups amb representació a la cambra baixa a un "fons antirepressiu" al servei dels "represaliats independentistes".

El portaveu de Primàries Barcelona, Jordi Graupera, ha afirmat que la llista de bloqueig també és "una oportunitat per promoure una cultura del ‘no’ a l’autoritarisme i a l’intent de l’Estat de subjugar el poble de Catalunya, sense els incentius perversos que els partits polítics tradicionals encarnen". Alhora, ha insistit que sempre mantindran "la mà estesa a tothom que accepti els principis fonamentals de primàries: democratització i independència de Catalunya".

Per la seva banda, el coordinador de l'assemblea de Primàries Barcelona, Arnau Pont, ha afirmat que és una invitació "explícita" a totes les forces independentistes i, en particular, a les que han mostrat interès en el bloqueig, i els ha cridat a asseure's a negociar aquesta candidatura "oberta". "Unitat sí, però amb primàries", ha conclòs.

stats