Política 16/02/2019

Casado es penja la medalla "d'haver aturat la venda d'Espanya a l'independentisme"

En un míting a Saragossa, defensa la "fiabilitat" del PP enfront de la "ruleta russa" de Vox

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El líder del PP, Pablo Casado, en el primer míting de precampanya per al 28-A des de Saragossa.

MadridPedro Sánchez ha començat oficialment aquest dissabte la precampanya electoral des de Sevilla, on ja governa la triple dreta que vol aturar el 28-A. Pablo Casado ha optat per fer-ho des de Saragossa, on ja tenia previst un míting. I ho ha fet, de nou, penjant-se la medalla d'haver aconseguit que el president espanyol convoqués eleccions, malgrat que no li agradi el temps ni les formes. Avui ha tornat a assegurar que gràcies al PP el govern socialista ha convocat eleccions: "Ha tirat la tovallola, quan l'hem trobat negociant amb els independentistes". "Gràcies al PP hem aturat la venda d'Espanya als independentistes i gràcies al PP ara aconseguirem parar la que havia de ser la futura recessió a Espanya", ha assegurat.

A diferència de Sánchez, que té clar que el cos a cos de la seva campanya serà contra la "dreta", Casado es veu obligat a centrar-se en dos fronts: per una banda, el PSOE, però, per l'altra, Vox. En aquest sentit, ha defensat la "fiabilitat" del PP enfront de jugar a la "ruleta russa" amb partits que estan prenent "el seu primer vol", en una clara referència a la formació ultra de Santiago Abascal. "O apostem per la fiabilitat dels populars o juguem a la ruleta russa per veure si algú en el seu primer vol aconsegueix aterrar bé. ¿Confiem en aquests que sembla que a les xarxes socials han dit alguna cosa graciosa?", s'ha preguntat. Alhora, ha promès el 28-A acabar amb el "malson del PSOE amb els comunistes i els independentistes".

Mentre Sánchez prometia tornar a intentar aprovar els pressupostos "més socials" de la història si es manté a la majoria, amb una majoria més àmplia, Casado ha promès, com a primera mesura si és president del govern espanyol, una eterna mesura del PP: la rebaixa d'impostos. Ha anunciat així el que considera una "tercera revolució fiscal", amb un IRPF per sota del 40%, un impost de societats per sota del 20%, suprimir l'impost de successions, donacions, actes jurídics documentals i patrimoni, unes mesures similars a les que han aplicat els populars a la Comunitat de Madrid, amb les quals l'han convertit en el que alguns experts consideren un "paradís fiscal" dins de l'Estat.

Casado manté com a eix de la seva estratègia de campanya el seu cos a cos amb Sánchez, vinculant-lo a l'independentisme. "L'espantall de Catalunya", segons el president espanyol. Ara hi ha sumat un degoteig de mesures econòmiques i supressió de burocràcia administrativa per "fer d'Espanya una autopista administrativa en què no hi hagi rotondes, ni desviacions, ni obres" per a qui vulgui crear una empresa. "Acabarem recaptant més, malgrat que es paguin menys impostos, perquè hi haurà més empreses i més famílies pagant impostos que serviran per sostenir l'estat del benestar", ha dit.

stats