Política 16/07/2015

Procés Constituent assegura que no hi ha un "acord tancat" per una l'aliança d'esquerres amb Podem, ICV i EUiA

La formació liderada per Teresa Forcades diu que no donaran el seu vistiplau fins que la proposta no s'hagi debatut i aprovat als òrgans interns

Acn
2 min
TERESA FORCADES: "Si les dones  de l'Església volguéssim, això canviaria en 24 hores"

BarcelonaProcés Constituent ha assegurat que no hi ha cap acord tancat per una candidatura de confluència amb Podem, ICV i EUiA. A través d'un comunicat, la formació liderada per Teresa Forcades ha aclarit que no prendrà cap decisió fins que la proposta sigui debatuda i aprovada pels òrgans interns. Aquest dissabte està prevista una reunió i es podria ratificar la decisió si es considera que hi ha tots els elements per fer-ho, segons han informat a l'ACN fonts del partit. Aquest dimecres a la nit s'ha fet públic el nom de la coalició electoral Catalunya Sí que es Pot i un full de ruta que passa per un procés constituent que permeti decidir tant l'encaix de Catalunya com el model econòmic i social

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Seguim treballant i no donarem el vist-i-plau a cap pacte ni prendrem cap decisió sense haver-ho debatut, treballat i aprovat prèviament als òrgans i espais amb què ens hem dotat de manera democràtica per al nostre funcionament", afirma Procés Constituent per després afegir que la formació ha apostat des dels seus inicis per una "pràctica política transformadora que canviï de manera fonamental les formes de fer la política institucional".

Durant les darreres setmanes, Procés Constituent assegura que s'han intensificat els esforços per bastir una candidatura per al 27-S que "s'erigeixi en alternativa real a la dreta" i acusa la dreta d'omplir-se la boca de llibertat i sobirania mentre no deixa de retallar en drets socials. La negociació s'està fent, segons la formació, "sempre fidels a la voluntat majoritària de les assemblees del moviment".

En un context de "declaracions i rumors diversos entorn de la formalització de pacte electoral entre Procés Constituent i altres forces catalanes", el partit aclareix que no hi ha "cap acord tancat".

Segons el document compartit entre Podem, ICV-EUiA i Procés Constituent que es va fer púbic aquest dimecres a la nit, l'objectiu és endegar un procés constituent sense subordinacions però amb la voluntat de col·laboració amb la resta de pobles de l'estat. Tot plegat culminaria amb una Constitució pròpia i una república catalana, compatible amb la independència, amb la via federal o amb la confederal.

L'altre eix important de Catalunya Sí que es Pot és el social. En aquest sentit, el text de l'acord que serà el punt de partida de la llista conjunta preveu prioritats com ara un pla de rescat ciutadà, una auditoria del deute de la Generalitat, fer marxa enrere en les privatitzacions de serveis públics o la desmilitarització del país, entre d'altres aspectes.

stats