Política 26/06/2019

Els promotors de la ILP fallida lamenten que "no hi ha unitat independentista al Parlament"

UxIndependència considera que s'ha evidenciat la confrontació entre JxCat i ERC

Ara
1 min
Roger Torrent, Joan García i David Pérez en la reunió de la mesa del Parlament.

BarcelonaL'entitat promotora de la ILP fallida ahir al Parlament, Unitat per la Independència (UxIndependència), ha considerat que després del veto a la llei que promovien per recuperar la DUI, es constata que "al Parlament de Catalunya no hi ha una majoria de diputats independentistes". La mesa va tombar la norma amb els vots en contra del PSC i Ciutadans, l'abstenció d'ERC i l'únic vot favorable de JxCat. La discrepància va provocar nous retrets entre els partits independentistes.

UxIndependència és especialment crítica amb ERC, que es va abstenir al·ludint a aspectes reglamentaris. Els promotors acusen ERC d'"autoanomenar-se independentista" i en critiquen l'acció. Així mateix, consideren "inacceptable" que una iniciativa legislativa popular l'hagi d'iniciar un grup parlamentari, en clara al·lusió a la demanda del president del grup parlamentari republicà, Sergi Sabrià, que el mateix text de la ILP el presentés JxCat. Tot i el vot favorable del partit de Carles Puigdemont, l'entitat també lamenta que el Govern no vulgui abanderar la iniciativa.

En el mateix comunicat, UxIndependència expressa que, tot i la negativa a la tramitació, començaran "el desplegament del full de ruta adreçat a crear, impulsar i donar suport a totes aquelles iniciatives que menin a la declaració unilateral d'independència".

stats