Política 03/03/2015

El PSC es felicita del retorn d’Iniciativa al federalisme

S.g.
2 min
La portaveu del PSC, Esther Niubó, va celebrar que ICV defensi un encaix pactat amb Espanya.

BarcelonaEl PSC se sent, des d’ara, menys sol defensant les seves tesis federalistes. Els socialistes consideren que, des de la convenció que ICV ha celebrat aquest cap de setmana, els ecosocialistes estan de part seva defensant que cal trobar un encaix per a Catalunya dins d’Espanya negociat amb el govern espanyol. I és que el partit que lidera Joan Herrera opta per intentar negociar una relació bilateral amb Espanya un cop passades les eleccions generals, quan esperen que Podem tingui un paper clau en la política espanyola i s’obri a negociar una consulta vinculant sobre el futur de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu del PSC, Esther Niubó, va celebrar ahir el “retorn” d’ICV als posicionaments federalistes i el fet que això implica que definitivament s’han despenjat d’un procés sobiranista que ja és “paper mullat”. Especialment després del “cop” del Consell General del Poder Judicial a les estructures d’estat pactades per CiU i ERC. “Després de molts mesos que acompanyessin Mas i de reunions a Palau, sembla que retornen”, va afirmar Niubó.

La dirigent socialista va subratllar que el full de ruta acordat per àmplia majoria per ICV defensa que l’encaix de Catalunya a Espanya no es pot resoldre sense negociació, que no hi ha cap via unilateral viable i que la sortida al conflicte territorial passa per pactar amb l’Estat una fórmula per votar.

Després de mesos insistint que ICV s’estava situant en una contradicció per no renunciar a formar part del procés sobiranista mentre defensava que no era un partit independentista, Niubó va dir ahir que l’aprovació del full de ruta demostra que els posicionaments independentistes dins d’ICV són “minoritaris”. Això, va dir, fa que el PSC i els ecosocialistes tinguin “més en comú”. Des del carrer de Nicaragua interpreten així que, a partir d’ara, tenen uns nous aliats.

stats