Política 08/07/2015

Acord entre el PSC i CDC per garantir la governabilitat a la Diputació de Lleida

Els socialistes votaran a favor de la investidura del candidat convergent en el consell comarcal del Segrià, la Segarra i la Noguera a canvi d'una vicepresidència i s'abstindran a la diputació

Acn
2 min
El president de CDC de les comarques de Lleida, Ramon Farré, amb el primer secretari de la Federació del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Àngel Ros, rubricant l'acord / ACN

LleidaConvergència Democràtica de Catalunya (CDC) i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de les comarques de Lleida han tancat acords per garantir l'estabilitat i la governabilitat als consells comarcals del Segrià, la Segarra i la Noguera i a la Diputació de Lleida durant el mandat 2015-2019. En el cas dels tres consells, el PSC es compromet a votar a favor del candidat proposat per CDC per presidir cada institució i en contrapartida els socialistes ocuparan una vicepresidència, tot i que en els tres casos la vicepresidència primera serà per la persona proposada per CDC. A la Diputació de Lleida, el PSC facilitarà amb l'abstenció la investidura com a president del candidat de CDC, Joan Reñé.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els màxims responsables del PSC i de CDC a Lleida, Àngel Ros i Enric Colom, per part dels socialistes, i Ramon Farré i Joan Reñé, dels convergents, s'han reunit aquesta setmana per tancar acords per garantir l'estabilitat als governs de la Diputació de Lleida i als consells del Segrià, la Segarra i la Noguera.

En un comunicat, ambdós partits asseguren compartir el convenciment que les administracions locals, diputació i consells comarcals, "han de tenir un govern estable durant el mandat de quatre anys establert per tal de servir els interessos generals, de resoldre les necessitats dels ajuntaments i dels seus ciutadans i de prestar amb eficàcia els serveis que els són propis".

Fruit de l'acord entre ambdues formacions, el PSC es compromet a votar a favor del candidat que presenti CDC per a la presidència dels consells comarcals del Segrià, la Noguera i la Segarra, que haurà de ser un alcalde o alcaldessa, segons estableix l'acord. Així mateix, el PSC exercirà una vicepresidència en cadascun d'aquests tres consells, tot i que la vicepresidència primera sempre correspondrà a una persona proposada per CDC. En el cas de la Noguera, el pacte concreta que el PSC assumirà la gerència del consell comarcal i que la formació ocuparà la vicepresidència tercera.

Altrament, el PSC facilitarà amb la seva abstenció la investidura com a president de la Diputació de Lleida al candidat proposat per CDC, Joan Reñé.

stats