Política 07/11/2016

El PSC escull el nucli dur de la nova executiva

Els socialistes nomenen una comissió permanent de 14 persones que gestionarà el dia a dia del partit

Marc Toro
1 min
El líder del PSC, Miquel Iceta, ahir en el seu discurs al congrés del partit després d’aprovar la nova executiva (darrere seu).

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, hauria preferit que la llista de la nova executiva del partit, aprovada al congrés d'aquest cap de setmana, fos més curta, però després de les primàries -que va guanyar amb un resultat ajustat- s'havia compromès a integrar-hi les diferents sensibilitats socialistes. El resultat? Una executiva de 49 persones, 4 més que l'anterior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les primeres decisions de la nova direcció, aquest dilluns, però, ha sigut nomenar una comissió permanent de 14 persones: el nucli dur. L'objectiu, ha explicat Iceta en roda de premsa, és "assegurar la gestió quotidiana de la vida del partit, que no es pot fer en reunions setmanals de 50 persones". El primer secretari ha volgut deixar clar que aquest nou òrgan no resta funcions a la comissió executiva.

A part d'Iceta i l'adjunta a la primera secretaria, Núria Marín, els membres d'aquesta direcció reduïda o nucli dur són: Àngel Ros (president del partit), Núria Parlon (secretària de política municipal), Salvador Illa (organització), Eva Granados (política institucional, econòmica i social), Lluïsa Moret (polítiques d'igualtat), Javi López (impuls europeu), Meritxell Batet (impuls federal), Alícia Romero, Assumpta Escarp (acció electoral), Antoni Balmón (acció política), Raquel Sánchez (dona) i Enric Casas (comunicació).

stats