Política 31/08/2015

El PSC demana a ERC i Unió que forcin Mas a explicar el finançament de CDC

Els socialistes recorden a CDC que el procediment judicial que els esquitxa parteix d'una denúncia del PSC i ERC

Sara González
1 min
Miquel Iceta acompanyat dels candidats de la seva llista per al 27-S / ARA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat la compareixença de dimecres per aclarir les ombres que planen sobre el finançament de CDC després dels escorcolls de divendres passat. Així ho considera el PSC, que aquest dilluns ha demanat juntament amb ICV-EuiA una ampliació de l'ordre del dia de la compareixença prevista per explicar l'avançament electoral del 27-S, una petició en la qual demanen el suport d'ERC i Unió perquè prosperi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Volem que respongui si hi ha hagut finançament irregular de CDC i de la seva fundació", ha assegurat el líder del partit, Miquel Iceta, que considera que Mas ha de donar explicacions "sinceres, completes i ràpides" sobre les investigacions judicials que afecten el seu partit per evitar que aquesta qüestió "contamini" la campanya.

El primer secretari dels socialistes ha afirmat que, per molt que CDC parli d'un "atac exterior" al procés sobiranista, l'origen del procediment va ser la denúncia que PSC i ERC van presentar a Torredembarra. De fet, ha demanat als republicans i també a Unió que donin suport a l'ampliació de l'ordre del dia per garantir que Mas dóna explicacions. "Aniria bé que també fos CDC la que hi votés a favor", ha conclòs Iceta.

stats