Política 21/11/2011

El PSC admet que el seu projecte ha perdut credibilitat però descarta dimissions

L'executiva del partit ha estat reunida més de quatre hores per valorar els resultats i s'ha fet autocrítica, però ha derivat tot canvi de rumb al congrés que se celebrarà a mitjans de desembre

Pere Martí
1 min

BarcelonaLa direcció del PSC, que s'ha reunit aquest vespre, ha fet un debat sobre els temes de fons que afecten el partit i ha fet autotcrítica reconeixent que el partit ha patit "una important pèrdua de credibilitat" i ha perdut la condició de primer partit català en unes eleccions generals, mèrit que gaudia des de 1977. Malgrat aquesta constatació, no hi ha hagut dimissions perquè es considera que la proximitat del congrés del partit, previst pel desembre, fa innecessari aquest gest. Miquel Iceta ha explicat que l'executiva "ja està en temps de descompte" i ha de ser el congrés el que esculli la nova direcció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ni la candidata Carme Chacón ni el cap de campanya, José Zaragoza, han posat els seus càrrecs a disposició de la direcció, perquè segons Iceta, la campanya ha sigut "meritòria", i del que s'ha discutit és dels problemes estructurals que afecten el partit, que ha perdut tres eleccions seguides. En aquest sentit ha admès que el PSC ha deixat de recollir vot útil per frenar el PP, que ha anat cap a altres formacions, i ha insistit que la crisi no pot servir d'excusa per trobar les causes del mal resultat, que són més de fons. La candidata ha evitat comparèixer davant la premsa durant tot el dia.

stats