Política 03/07/2013

El PSC critica que el conseller Homs cridés a favor de la independència al Concert per la Llibertat

El portaveu parlamentari socialista, Maurici Lucena, lamenta que la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir se celebrés al Parlament

Sara González
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha criticat durant la sessió de control al Govern que el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, cridés "desaforadament" a favor de la independència al Concert per la Llibertat. "Les imatges les va veure tot Catalunya", ha afegit el dirigent socialista, que ha lamentat que s'estiguin utilitzant "formes matusseres" i "poc fines" per negociar la consulta amb el govern espanyol. Com a exemple, ha dit que la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir es fes al Parlament, un fet que ha titllat de "greu error" perquè, al seu parer, s'hauria d'haver celebrat a la seu de CiU, d'ERC o d'Òmnium Cultural.

"La Catalunya que tant diuen estimar no es mereix la destrucció del capital institucional", ha insistit Lucena, que també ha alertat el Govern que cal negociar amb l'executiu espanyol i que fer-ho "faltant-li al respecte" no és la millor carta de presentació.

El conseller Francesc Homs, lluny d'entrar en el frec a frec amb els socialistes, ha afirmat que "s'estan fent les coses de manera raonable més enllà de les apreciacions personals i de caràcter subjectiu que algú pugui fer" i ha celebrat que, tot i ser una qüestió que els incomoda, el PSC estigui a favor del dret a decidir. "Com que hi són [al dret a decidir] i seran demà a la constitució de la comissió parlamentària, prendrem nota de totes les consideracions que [Lucena] ha fet", ha conclòs.

stats