Política 03/07/2013

El PSC critica que el conseller Homs cridés a favor de la independència al Concert per la Llibertat

El portaveu parlamentari socialista, Maurici Lucena, lamenta que la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir se celebrés al Parlament

Sara González
1 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha criticat durant la sessió de control al Govern que el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, cridés "desaforadament" a favor de la independència al Concert per la Llibertat. "Les imatges les va veure tot Catalunya", ha afegit el dirigent socialista, que ha lamentat que s'estiguin utilitzant "formes matusseres" i "poc fines" per negociar la consulta amb el govern espanyol. Com a exemple, ha dit que la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir es fes al Parlament, un fet que ha titllat de "greu error" perquè, al seu parer, s'hauria d'haver celebrat a la seu de CiU, d'ERC o d'Òmnium Cultural.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La Catalunya que tant diuen estimar no es mereix la destrucció del capital institucional", ha insistit Lucena, que també ha alertat el Govern que cal negociar amb l'executiu espanyol i que fer-ho "faltant-li al respecte" no és la millor carta de presentació.

El conseller Francesc Homs, lluny d'entrar en el frec a frec amb els socialistes, ha afirmat que "s'estan fent les coses de manera raonable més enllà de les apreciacions personals i de caràcter subjectiu que algú pugui fer" i ha celebrat que, tot i ser una qüestió que els incomoda, el PSC estigui a favor del dret a decidir. "Com que hi són [al dret a decidir] i seran demà a la constitució de la comissió parlamentària, prendrem nota de totes les consideracions que [Lucena] ha fet", ha conclòs.

stats