Política 24/04/2014

El PSC proclama que el CATN està "inhabilitat" per ser considerat rigorós

Els socialistes consideren que els experts del consell fan interpretacions que no són "políticament gratuïtes"

Sara González
1 min

BarcelonaEl diputat del PSC Ferran Pedret ha assegurat que el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) està "inhabilitat" per ser considerat com a "rigorós i honest intel·lectualment". Ho ha dit arran del darrer informe, en el qual s'apuntava que una eventual Catalunya independent no tindria motius per quedar fora de la Unió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el diputat socialista, el CATN, els membres del qual van ser triats pel Govern, és només plural "dins del sobiranisme" i la interpretació que els experts fan del procés "no és políticament gratuïta". De fet, ha assegurat, exhibeixen un "voluntarisme tan exacerbat" que els priva de rigor. En especial, ha dit Pedret, quan fa afirmacions com que no caldria "ser reconegut com a país" per formar part de la Unió Europea.

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha defensat la tasca del consell i ha lamentat que el PSC no llegeixi els informes en la seva totalitat. "Opinen sobre la base de titulars i no es llegeixen l'informe, que inclou quatre escenaris", ha replicat Homs, que ha advertit als socialistes que estan fent "un mal servei" al país quan asseguren que la Unió Europea no acceptaria "la decisió democràtica" dels catalans sobre el seu futur.

stats