Política 10/12/2015

El PSC punxa a Badalona

Chacón acusa Rajoy de tenir "la cara dura" per prometre baixades d'IRPF que provocaran "un forat a les arques públiques"

Sara González / Acn
2 min
Algunes de les nombroses cadires buides entre el públic, durant l'acte de Carme Chacón i Patxi López a Badalona / ACN

BadalonaHi havia poques cadires al míting. 200 segons l'organització. I una quarta part han quedat buides. Estampa insòlita la que han viscut els socialistes a Badalona, ciutat que van governar fins el 2011. I això que en aquesta ocasió la candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, tenia aquest dijous estrella convidada: l'exlehendakari Patxi López. És el primer míting d'aquesta campanya on els assistents no arriben a ser ni els previstos.

El PSC concentra els esforços d'aquesta campanya especialment en l'àrea metropolitana, la seva gran reserva que els va permetre resistir, malgrat obtenir els seus pitjors resultats, a les eleccions del 27-S. L'anomenat cinturó roig veu amenaçat el seu color pels partits en auge com Ciutadans i Podem, fet que ha provocat que els socialistes catalans es posin en alerta per no perdre el seu gran viver de vots, on conserven la seva quota de poder més important. Durant la primera part de la campanya, els socialistes han fet ja actes a Barcelona, l'Hospitalet, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet –on hi tornen demà amb Eduardo Madina– i van arrencar la campanya a Badia del Vallès. La segona part de la campanya es concentrarà encara més en la zona per mobilitzar el seu electorat tradicional.

Chacón ha volgut que el seu missatge del dia hagi estat per replicar al candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, i la seva proposta de rebaixa de l'IRPF. La socialista s'ha mostrat molt escèptica amb les promeses de Rajoy i l'ha acusat de tenir "la cara molt dura" per plantejar rebaixes d'impostos "després del que ha fet aquesta legislatura". A més, ha considerat que tal i com preveu rebaixar l'IRPF el PP es beneficiarà "els més rics" i els "directius de l'Ibex", i es provocarà "un forat a les arques públiques" que acabarà derivant en menys diners per a educació, salut i dependència.

"No hi ha cap govern que hagi pujat més impostos. Després de dir que els baixaria, ha pujat fins a 50 impostos i taxes, i alguns dos i tres vegades. I quins impostos? Sempre la major carrega se l'han emportat els treballadors", ha explicat Chacón.

El secretari d'Acció Política i Ciutadania del PSOE i exlehendakari, Patxi López, ha lamentat que hi hagi una "Catalunya partida per la meitat per Artur Mas i una Espanya abandonada per Mariano Rajoy", amb la qual cosa ha demanat "fer fora" "els dos pitjors governants de la història democràtica".

stats