Política 07/10/2021

El PSC suspèn de militància un regidor que va assaltar un taxi a punta de pistola

Eduard Beltran era regidor a Cànoves i Samalús

Joan Abel Yuste
2 min
Seu del PSC

BarcelonaEl PSC ha suspès de militància i demana l'expulsió del regidor de Cànoves i Samalús (Vallès Oriental) Eduard Beltran, que és investigat per haver assaltat un taxista a punta de pistola i haver comès un robatori de més de 10.000 euros, dilluns, prop del port de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha transcendit, el cas podria anar més enllà de l'atracament i el robatori. Els Mossos el vinculen amb una estafa amb criptomonedes al Port Olímpic, que és el que va desencadenar l'atracament. A l'hora de fer l'intercanvi que propiciava l'estafa, el detingut va treure la pistola i una placa de la Guàrdia Civil, va efectuar un primer robatori de diners i de telèfons mòbils i va fugir. Es va apoderar d'un taxi i en la fugida va tenir una topada, per la qual cosa va continuar fugint a peu.

La detenció es va fer al barri d'Horta de Barcelona, prop de les instal·lacions esportives del Martinenc, quan el detingut intentava escapar-se de la policia. Va poder ser localitzat gràcies al GPS d’un dels mòbils robats. Els agents de la Guàrdia Urbana li van trobar, a més de l'arsenal i els diners robats, 145.000 euros falsos i 145.000 més de legals.

Beltran ja ha passat a disposició judicial i la jutge l'investiga per un delicte de robatori amb violència i intimidació i per un delicte de furt i ús de vehicle de motor. Ha quedat en llibertat provisional amb càrrecs i amb l'obligació de comparèixer al jutjat. Se li ha retirat cautelarment el passaport i té prohibit sortir del territori espanyol.

Després de saber-se la decisió judicial, el PSC ha fet efectiva la suspensió de la militància del regidor i ha traslladat a la comissió de garanties del partit un expedient d'expulsió.

stats