Política 09/11/2014

"Llibertat no és el mateix que separació", adverteix Pedro Sánchez sobre el 9-N

El líder del PSOE s'ha reunit aquest diumenge amb joves catalans, però des de Toledo

Ara
1 min

MadridEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, no s'ha oblidat de la cita d'aquest diumenge i ha volgut reunir-se amb joves catalans des de bon matí, però des de Toledo, on celebra una assemblea ciutadana oberta amb membres de les Joventuts Socialistes d'Espanya (JSE). A dos quarts d'onze, el secretari general socialista s'ha trobat amb una desena de militants del PSC al Café Delfín de la ciutat castellana, i una hora després ho feia amb tot de joves manxecs. "Reunit amb joves de Catalunya a Toledo parlant d'entesa, convivència i de la reforma federal", ha assenyalat en un tuit amb diverses imatges.

Preguntat sobre les conseqüències del 9-N per David Donaire, militant del PSC a l'Hospitalet, Sánchez ha apel·lat a una frase del president de la Segona República Manuel Azaña, en què "alertava dels que identifiquen llibertat amb separació". "Llibertat no és el mateix que separació i el que cal dir als catalans és que junts podrem fer front tant a les desigualtats com a l'atur", ha afegit.

El líder socialista considera que cal dir als catalans que "volem una Catalunya a l'avantguarda del canvi social que liderarem els socialistes a Espanya". Per això, ha reiterat que enfront de "l'immobilisme" d'uns (el govern espanyol) i "la fractura" d'altres (la Generalitat"), construiran una "Espanya de concòrdia, suma i entesa".

L'única recepta, per al PSOE, és una "reforma constitucional que il·luminarà l'Espanya federal que volem els socialistes". Per concloure l'obertura de l'assemblea, ha citat l'expresident Felipe González, que assegurava que "la fortalesa del socialisme és que és capaç d'il·luminar nous temps". "Proposo que obrim un nou temps de la política d'Espanya i del PSOE per canviar a bé el nostre país", ha conclòs.

stats