Política 13/08/2014

El PSOE veu un "pas lògic" que Alaya elevi al Tribunal Suprem el cas dels ERO d'Andalusia

El secretari de Política Federal dels socialistes, Antonio Pradas, defensa la "honorabilitat" dels expresidents de la Junta Chaves i Griñán, assenyalats per la jutge

Efe
1 min

SevillaEl secretari de Política Federal del PSOE, Antonio Pradas, ha definit aquest dimecres com "un pas lògic" el fet que la jutge que instrueix el cas dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) fraudulents, Mercedes Alaya, hagi enviat a la Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) l'exposició raonada "relativa a diverses persones aforades" en la seva instrucció del cas. Entre aquestes persones aforades es troben, al costat d'altres exconsellers de la Junta, els expresidents del Govern andalús José Antonio Griñán i Manuel Chaves.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pradas ha valorat que Alaya ha fet "per fi" el que "tothom, des de la Fiscalia fins a la Junta d'Andalusia, venia reclamant "i, sobretot, els propis Griñán i Chaves, que han estat" assenyalats injustament sense poder-se defensar" en aquest procediment.

"Ens consta que ells han reclamat per activa i per passiva poder declarar ells personalment davant el Tribunal Suprem i crec que en aquest cas se'ls permetrà", ha afegit. Pradas ha exigit "celeritat per aconseguir el que la majoria de ciutadans volen i nosaltres amb ells, i és que paguin els autèntics culpables d'aquest embolic i que els fons siguin restituïts a les arques de la Junta". En aquest sentit, ha defensat l '"honorabilitat" i la "presumpció d'innocència" dels dos expresidents i ha evitat parlar sobre el que faria el PSOE en cas que el TS imputés a Chaves i Griñán perquè això és "avançar-se als esdeveniments".

stats