Política 23/08/2015

El PSOE planteja una oferta de "convivència i canvi d'esquerres" a Catalunya per al 27-S

César Luena, secretari d'organització del partit, assegura que CDC és un partit "ple de corrupció amb Pujol al capdavant"

2 min
César Luena és el secretari d'organització del PSOE / EFE

El secretari d'organització del PSOE, César Luena, ha afirmat que el seu partit planteja, a les eleccions autonòmiques catalanes, "una oferta de convivència i de canvi d'esquerres" perquè són "les dues coses que fonamenten la resposta a Catalunya, les que de veritat responen a la situació a Catalunya". Luena, en declaracions a Efe, ha insistit en la convivència i "això és que tots, els catalans, els espanyols, hem de votar i opinar, però cal fer-ho sobre acords i si pot ser, sobre reformes concretes que consolidin i reforcin la convivència, no que separin ni divideixen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes volen que es voti sobre "la unió, no sobre la corrupció ni la divisió", segons el seu secretari d'organització, qui espera que "els catalans parlin amb claredat" a les eleccions del pròxim 27 de setembre. També té clar que sabran "discernir el que són les eleccions del que alguns han volgut que sigui" perquè són "unes eleccions al parlament català per elegir un govern" i espera que sigui "un govern que defensi la convivència i les polítiques justes i netes".

"Estem davant un govern que ha tingut tres convocatòries electorals en cinc anys; un govern d'un partit ple de corrupció, amb Pujol al capdavant, que ha governat contra la majoria dels catalans", ha precisat. Creu que "el que fa falta a Catalunya és defensar la convivència, però defensar un govern net i just i aquesta és la proposta dels socialistes de Catalunya".

Luena ha relatat que hi ha "una majoria de catalans que volen seguir vivint amb unitat i convivència amb el conjunt d'Espanya, com fem des de fa molts, molts anys, i és cert que volen renovar un pacte de convivència i d'unió". "Aquesta és l'expressió majoritària dels catalans, que passa per alguns elements que, segurament després de les eleccions i amb temps i amb assossec i també en el marc de la reforma constitucional, serem capaços d'acordar".

stats