Política 06/01/2015

El PSOE multiplica les seves assemblees obertes arreu de l'Estat per escalfar motors de cara a les eleccions

Pedro Sánchez reuneix aquest dimecres la direcció socialista a la seu del partit i preveu aprovar-hi el calendari programàtic per a les municipals i les autonòmiques

Europa Press
2 min
El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. EFE

MadridEl PSOE multiplicarà els propers caps de setmana les seves assemblees obertes per tot l'Estat, amb candidats a les eleccions de maig i membres de les direccions federals, amb els quals anirà escalfant els motors de la precampanya per als pròxims comicis municipals i autonòmics. Segons han informat a Europa Press fonts socialistes, el partit arrencarà l'any intensificant la seva agenda d'assemblees, un format que ha impulsat la nova direcció, amb Pedro Sánchez al capdavant, en què els dirigents socialistes responen a les preguntes de militants i ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mateix secretari general té previst protagonitzar-ne dues el dissabte: al matí a Sant Sebastià i a la tarda a Astúries. A més, diumenge participarà en un dinar míting a Santander, que el PSOE preveu que sigui "multitudinari". Segons han indicat fonts del PSOE, a aquestes assemblees se n'hi sumaran moltes altres arreu del país en què intervindran candidats i membres de l'executiva federal, durant els dos propers caps de setmana.

El PSOE arrencarà d'aquesta manera l'any electoral, que tindrà el seu tret oficial a la reunió que congregarà demà dimecres a Ferraz l'executiva federal del partit. En aquesta cita s'espera que la direcció socialista aprovi el calendari dels propers mesos. En concret, s'està preparant la celebració de dues convencions programàtiques, una posarà l'accent a les municipals i l'altra, a les autonòmiques.

El missatge més reiterat en les últimes setmanes pel PSOE –i que previsiblement formarà part central de la seva estratègia electoral– és que és "el partit del canvi segur", enfront d'un PP que veuen com "el partit de la corrupció" i altres" forces extremes "que creuen que deixarien el país" sobre "el buit".

Les grans línies que es marca el PSOE per a aquest any les exposarà, a més, Sánchez dijous que ve en una reunió al Congrés amb els seus diputats, senadors i europarlamentaris, que aquest any han estat convocats abans que comenci el període de sessions, que formalment no arrencarà fins al febrer.

Així, després de l'aturada nadalenca, Sánchez vol posar en marxa de seguida la maquinària del partit per a les cites electorals de maig, en què el partit aspira a obtenir "un bon resultat".

El PSOE comença aquest any amb tots els candidats ja triats i completa el procés de primàries que va obrir l'any passat, a excepció de les generals, per a les quals hi ha marcades primàries obertes el 26 de juliol. De moment, només el secretari general ha confirmat la seva intenció de concórrer a aquesta elecció, a la qual estaran convidats militants i simpatitzants.

stats