Política 23/06/2014

El PSOE veu "problemes" en el "procediment i concepció" de l'aforament de Joan Carles

"Encara no hem decidit la nostra posició sobre la reforma", indica la vicesecretària general dels socialistes, Elena Valenciano

Europa Press
2 min

MadridLa vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, ha avisat aquest dilluns que el seu partit veu "bastants problemes" al "procediment" adoptat per a aforar al rei Joan Carles "i en la seva concepció", i ha deixat clar que els socialistes no han decidit encara la seva posició sobre aquesta reforma legislativa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la Cadena SER recollides per Europa Press, Valenciano ha avançat que els socialistes discutiran l'assumpte aquest dilluns al matí en la comissió permanent de l'executiva federal del PSOE, i a la tarda a, l'anomenada permanent del grup parlamentari, que reuneix la direcció del grup i els portaveus d'àrea.

La número dos del PSOE i actual eurodiputada ha deixat clar que encara no ha vist el text presentat pel grup popular, però sí que ha avisat que als socialistes els sembla que "té bastants problemes en el seu procediment i en la seva concepció".

El congrés ha convocat per al proper dimarts al matí la reunió de la comissió de justícia que aprovarà la reforma de la llei orgànica del poder judicial (LOPJ) que s'adapta al món de la justícia mesures de racionalització del sector públic i en la qual el PP incorporarà dues esmenes que garanteixin l'aforament als reis Joan Carles i Sofia, la reina Letícia i la princesa d'Astúries i el seu futur consort.

Es tracta d'un text que modifica tot just tres articles de la llei del poder judicial per tal d'adaptar el règim laboral de jutges, fiscals i funcionaris a la nova llei de racionalització del sector públic.

Després de l'abdicació de Joan Carles I i la proclamació del seu fill com a nour ei, el PP ha decidit que aquesta reforma en tràmit de la LOPJ, que és la norma on també es regula els aforaments davant tribunals especials, era la via més adequada per garantir la protecció jurídica a la família del cap de l'estat.

stats