ELECCIONS 22-M
Política 02/05/2011

El PSOE s'enfonsa a Madrid i Esperanza Aguirre guanya més que mai

Segons una enquesta del diari 'El País, Tomàs Gómez, que va guanyar en les primàries a Trinidad Jiménez, empitjora els resultats dels socialistes a la Comunitat de Madrid. Mentrestant, el PP amplia encara més la seva majoria absoluta

Redacció
1 min

BarcelonaEl PP obtindrà el 53,4% dels vots en les eleccions a l'Assemblea de Madrid i el PSM (PSOE) tan sols n'obtindrà un 29,4%. És el pronòstic de l'enquesta electoral que publica aquest dilluns el diari El País.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons aquest estudi, el domini de l'actual presidenta de la Comunitat, la popular Esperanza Aguirre, s'amplia encara més i acapararà 75 escons, 10 més dels que necessita per a la majoria absoluta. Si el pronòstic es compleix, els populars tindran 39 diputats d'avantatge sobre els socialistes a partir del 22 de maig.

Aquests resultats deixarien en mal lloc el candidat socialista, Tomás Gómez, que va desafiar l'aparell del carrer Ferraz i les preferències de José Luis Rodríguez Zapatero quan es va enfrontar en unes primàries amb la ministra Trinidad Jiménez i va guanyar. Tot indica que el seu èxit amb els militants de la seva federació del partit no es traslladaria al carrer, i trauria uns resultats sensiblement inferiors als de Rafael Simancas l'any 2007, que va obtenir un 33,5% dels vots.

stats