Política 27/05/2018

El PSOE avisa que no negociarà res sobre la moció de censura i insta Ciutadans a deixar de "marejar" amb les eleccions

Cospedal demana a Sánchez que expliqui els "pactes secrets" amb l'independentisme

Ara
3 min
José Luís Ábalos (PSOE), en una imatge d'arxiu

El secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha dit que el seu partit no negociarà res sobre la moció de censura perquè és l'"única alternativa" al govern "abatut" de Rajoy. També ha emplaçat Ciutadans a deixar de "marejar" amb les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Qui no té altra alternativa és Espanya, perquè ens han portat directament a la ingovernabilitat", ha subratllat en un acte a Torrent (País Valencià) recollit per Efe.

Així, el socialista ha llançat un missatge clar al partit d'Albert Rivera, a qui ha reclamat que "sacrifiqui la seva ansietat demoscòpica" i li ha dit que no costa gens esperar "uns mesos" per a la convocatòria electoral.

També ha insistit a apel·lar "als 350 diputats constitucionals, a la seva responsabilitat", arran de les crítiques que han rebut els socialistes per la possibilitat que la moció de censura tingui el suport dels independentistes catalans i d'EH Bildu.

Un pacte "secret" amb Torra i Puigdemont

La secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, es pregunta "quins pactes secrets" té el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb "Torra i Puigdemont" per impulsar la moció de censura contra el govern de Rajoy.

Cospedal: "Els intents de dividir sempre es moren en l'escullera de la democràcia i la llei"

En un acte del PP de Castella-la Manxa, Cospedal ha tornat a criticar Sánchez per ser capaç de recolzar-se en "partits colpistes" per aconseguir ser president del govern espanyol. "L'únic que li importa al senyor Sánchez és el senyor Sánchez", ha assegurat en declaracions recollides per l'ACN. A més, ha demanat als socialistes "responsabilitat" i que "pensin en Espanya". D'altra banda, la secretària general del PP ha demanat a Cs que "no faci de crossa" de Sánchez i no doni suport a la moció.

Per la seva banda, Coalició Canària ha anunciat aquest diumenge que s'oposarà a la moció de censura de Sánchez si hi donen suport els independentistes, segons recull Efe.

JxCat demana a Sànchez que reconegui que hi ha "presos polítics"

En resposta a una pregunta sobre les condicions per donar suport, si és el cas, a la moció de censura presentada pel PSOE, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit des de Lleida que la seva posició és "escoltar el projecte que té Pedro Sànchez per a Catalunya" i s'ha preguntat: "Què queda d'aquell projecte que vam compartir amb els socialistes tants anys a l'exili, que passava per la defensa del dret a l'autodeterminació dels pobles?". I ha insistit, en declaracions recollides per l'ACN: "Per a nosaltres la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i la no criminalització del dret a l'autodeterminació són els punts essencials que sustenten aquest Govern".

El PSOE avisa que no negociarà res sobre la moció de censura i insta Ciutadans a deixar de "marejar" amb les eleccions

El portaveu de JxCat, Eduard Pujol, ha dit als socialistes que si no volen demanar "perdó" almenys reconeguin que es van equivocar a l'hora de donar suport al 155. Per a Pujol això seria un ''bon començament'', de la mateixa manera que haurien d'admetre que ''hi ha presos polítics'' i a partir d'aquí ''treballar per trobar la solució perquè puguin tornar a casa''.

Però Pujol ha remarcat que ''és una llàstima'' que des del partit socialista es continuï amb ''la política del furor del convers, de la mala rèplica, de les actituds de dretes d'un partit de dretes com el PP''.

Rufián demana a Sánchez que vagi a veure Junqueras a Estremera

Malgrat que aquesta setmana el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat que els republicans donen suport incondicional a la moció de censura del PSOE, ahir el seu company de files Gabriel Rufián va matisar aquest posicionament. "Si Pedro Sánchez vol els vots d'ERC per a una moció de censura que vagi a Estremera a demanar-los des de darrere d'un vidre al seu president", va dir a través d'un missatge al seu compte de Twitter.

stats