Política 12/02/2015

El PSOE comunica per burofax l'acomiadament a onze treballadors vinculats a l'anterior direcció del PSM

També s'ha canviat el pany de la seu madrilenya

Europa Press
2 min

MadridLa comissió executiva federal del PSOE ha comunicat aquest dijous al comitè d'empresa del PSM que ha donat per finalitzats 11 contractes de treball d'obra i servei determinat que es trobaven vinculats al mandat de la comissió executiva regional després de la dissolució dels òrgans de direcció del partit madrileny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més d'informar el comitè d'empresa, Ferraz ha enviat aquesta comunicació via burofax als treballadors afectats juntament amb una proposta de liquidació i quitança del contracte. Segons han explicat, aquesta quitança estarà a disposició dels acomiadats a la seu del PSM.

L'enviament de la comunicació s'ha produït després que aquest matí el PSOE canviés el pany de la seu del PSM, a Callao, i enviés un equip de seguretat a les portes. Ho ha fet després que ahir la comissió permanent de l'executiva federal decidís suspendre les funcions de tots els òrgans de direcció.

El president del comitè d'empresa, Ernesto López García, ha explicat a Europa Press que cap a les 17.50 h d'aquesta tarda ha rebut per correu electrònic una comunicació en la qual s'explicava que es donava per finalitzat el contracte d'onze treballadors sense detallar-ne els noms. "Són onze persones que tenien contracte d'obra i servei i que ara es queden sense feina", ha explicat.

López García ha lamentat aquesta situació i ha assenyalat que s'ha dirigit a la comissió gestora presidida per Rafael Simancas per demanar-li que actuï com el 2007, quan es va tornar a contractar "de manera immediata" els treballadors cessats per aquest mateix motiu. Justifica aquesta petició en el fet que "aquests llocs de treball ja estaven pressupostats en el pla de viabilitat".

Actualment, a la plantilla hi ha al voltant de 35 persones. A totes aquelles que realitzen les seves tasques a la seu del PSM se'ls ha comunicat que tenen un permís de manera indefinida fins que la gestora els comuniqui el seu retorn. De moment, segons el president, no s'han posat en contacte amb ells en aquest sentit.

Per la seva banda, el diputat José Manuel Franco, que va estar en la gestora de 2007, ha explicat a Europa Press que el que van fer llavors va ser fer un "contracte temporal" a aquelles persones contractades "a manera de personal de confiança" a les quals se'ls acabava el contracte en el moment en què l'executiva acabava el seu mandat.

"La idea era que ningú es quedés al carrer i es va fer un contracte temporal fins que es constituís una nova executiva i aquesta decidís continuar o no amb els treballadors", ha explicat el diputat.

stats