Política 18/11/2011

Rubalcaba: "Encara queda temps per mirar la gent a la cara i dir-los què farem"

El candidat del PSOE tanca una campanya difícil marcada per l'endemà de les eleccions al PSOE

Ferran Casas
2 min

MadridEl candidat el PSOE, Alfredo Pérez Rubacalba, ha tancat aquesta nit a Fuenlabrada (Madrid) la campanya electoral del seu partit amb una defensa clara dels valors d'igualtat i progrés social de l'esquerra malgrat el context de forta crisi econòmica. Segons Rubalcaba encara hi ha temps de remuntar la situació "perquè 48 hores és un món, queda molt temps i cal mirar la gent a la cara i dir-los què farem". De forma retòrica s'ha preguntat quants estudiants anglesos que ara es manifesten i es van quedar a casa quan el conservador David Cameron va guanyar no se'n penedeixen ara.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un Rubalcaba cansat sense "ni forçes per saltar"ha apel·lat de nou al vot útil per no fragmentar l'esquerra i per impedir que la dreta "retalli" valors socials en un país que "sortirà endavant i superarà la crisi". L'exvicepresident ha explicat que ha hagut de fer tres campanyes: "Una per explicar el nostre programa, l'altra per explicar el que diu el PP i la darrera per explicar el que no diu", ha sostingut. En aquest sentit ha afirmat que si bé és "poc democràtic" amagar el programa, encara ho és més en un moment de crisi i incertesa.

Rubalcaba ha denostat el "patriotisme" del PP i ha afirmat que el més sa és el del PSOE, "que pren decisions, com ha fet Zapatero, encara que no en tregui suc". El candidat del PSOE ha afirmat que si guanya buscarà l'acord amb els empresaris per facilitat la contractació.

El PSOE ha tancat la campanya a Fuenlabrada, un dels pocs municipis de l'antic cinturó roig de Madrid que encara governa. Mobilitzar les àrees metropolitanes de les ciutats és una de les grans prioritats que es van marcar els socialistes a l'inici de la campanya. Les enquestes asseguren que no ho han aconseguit però el candidat ha recordat que encara quedem 48 hores, "moltes, un món". A Rubalcaba l'han precedit la seva número dos, Elena Valenciano, que ha fet una defensa radical de la igualtat de gènere i el líder dels socialistes madrilenys, Tomás Gómez, que ha criticat les retallades de CiU en sanitat equiparant-les a les que farà el PP.

stats