Política 17/03/2015

Juanjo Puigcorbé deixa temporalment els escenaris per fer de regidor d'ERC

L'actor anuncia una retirada temporal de "quatre anys com a mínim". En declaracions a Cataluynya Ràdio, s'ha mostrat convençut que, més enllà de la seva experiència en el sector cultural, ajudarà a fer d'ERC el punt de trobada del maragallisme, fins ara orfe de referent polític

Ara
2 min
juanjo puigcorbé

BarcelonaL'actor i número dos de la llista d'ERC a Barcelona, Juanjo Puigcorbé, ha anunciat aquest dimarts que abandonarà els escenaris temporalment durant "quatre anys com a mínim" per dedicar-se de ple a la cultura, però des de l'Ajuntament de Barcelona. En declaracions a Catalunya Ràdio, Puigcorbé ha explicat que ja fa temps que rumia aquesta possibilitat i que ja ha cancel·lat tots els projectes professionals que tenia per abocar-se a la candidatura amb Alfred Bosch.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcorbé, integrant de la plataforma de suport electoral a ERC Catalunya Sí ha afirmat que és "molt engrescador" el repte que se li planteja entrant en política activa. S'ha mostrat convençut que, més enllà de l'experiència acumulada durant més de 30 anys en el sector cultural, també pot actuar de reclam per a maragallistes exfederalistes ara sobiranistes, que ha definit com "el riu del mig ample i majoritari" de la ciutat de Barcelona.

L'ara ja número dos de la llista d'Alfred Bosch per disputar l'alcaldia a Xavier Trias ha subratllat el paper de la plataforma Catalunya Sí per a ERC, que ha equiparat al que va significar Ciutadans pel Canvi per a Pasqual Maragall: "Ja estem al costat d'Oriol Junqueras com en el seu moment vam estar al costat de Maragall amb CpC".

Consell de cultura

"Puc aportar, a part de la corrent de gent que venia del maragallisme que érem federalistes, la meva experiència en el mon de la cultura", ha explicat el mateix Puigcorbé, que ja ha avançat que vol impulsar un Consell de la cultura al servei de la "transformació" de Barcelona en capital també cultural de l'eventual República catalana. Ha defensat la implicació de persones independents que, com ell, fan el pas en la política: "Creiem que la societat civil és la que ha de manar en el país". Puigcorbé participarà aquest dimecres en un acte de presentació de la candidatura d'Alfred Bosch que tancarà el jutge Santiago Vidal.

stats