Política 05/08/2016

Puigdemont acollirà la Coronela de Barcelona a la Generalitat

D'aquesta manera, el Govern respon al veto que denuncia l'entitat de l'Ajuntament de Barcelona

Ara
2 min
Els membres de La Coronela de Barcelona durant l'Onze de Setembre de 2015

BarcelonaResposta de Carles Puigdemont a Ada Colau. La Generalitat acollirà la propera Diada un acte amb els Miquelets i la Coronela de Barcelona, que sortiran des de Palau i podran fer la seva desfilada, tal com ha avançat aquest divendres 'El món a RAC1'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera es contraresta el veto que va denunciar l'associació dimarts passat, quan va assegurar que "el comissionat de Memòria Històrica", Ricard Vinyes, els denegava fer el mateix camí que va realitzar Rafael Casanova l’11 de setembre de 1714, amb sortida des de la Porta Gòtica del Consell de Cent al carrer Ciutat. La Coronela va participar als actes de la Diada dels últims cinc anys i enguany l'Ajuntament ja els havia denegat el permís per participar als actes de les festes de Santa Eulàlia.

La Coronela criticava que Barcelona els va rebutjar el permís perquè la seva activitat no s'adeia "amb la línia commemorativa que practica acollir ni participar en una desfilada d’època, atesa la solemnitat de la Diada". Aquest veto va ser molt criticat per l'entitat que organitza la desfilada, que ho va atribuir a la ignorància, "si no mala fe".

Acte institucional al Born

L'executiu català també ha decidit celebrar l'acte institucional de la Diada en un espai diferent del dels últims anys, al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona. El Born ha estat polèmic en les últimes hores per l'exposició que portarà una estàtua de Franco i altres figures relacionades amb el règim. En aquest cas, però, el Govern ha negat controvèrsia, i ha assegurat que la nova ubicació ja estava decidida feia temps.

stats