Política 28/03/2017

Puigdemont rebutja comparèixer a la comissió del Senat i buscarà un altre auditori a Madrid

El president veu "inaudit i bastant insòlit" que no es pugui organitzar a la cambra alta espanyola el que sí pot fer-se al Parlament Europeu, a Londres o a Harvard

Núria Ferragutcasas
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva

WashingtonNo hi haurà conferència del president de la Generalitat al Senat. Carles Puigdemont ha rebutjat des de Washington -és de viatge oficial als Estats Units- la proposta de PP i PSOE de fer una conferència no a l'antic saló de plens de la cambra alta sinó comparèixer a la comissió de comunitats autònomes. Tot i apuntar que no li sorprèn la negativa del Senat, Puigdemont ha considerat que és "bastant insòlit i inaudit" que el que resulta possible celebrar a Harvard, Londres o el Parlament Europeu no es pugui fer a la cambra territorial de l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant la impossibilitat de comparèixer tal com ell volia al Senat, el president ha avançat que es "buscarà un altre lloc" a Madrid per poder celebrar la conferència que volia fer a la cambra alta. "El Senat ha fet allò tan simple de quan hi ha un problema es crea una comissió", ha ironitzat Puigdemont.

"És molt decebedor. El Senat ha perdut una gran oportunitat per escoltar el que tenim a dir i de forma oberta. I el que vulgui que vingui, i el que no, que no vingui. És inaudit i bastant insòlit que diguin que vagi a una comissió que ningú ha demanat", ha afegit.

En aquest sentit, el president ni es planteja comparèixer a la comissió que ofereix el Senat i ja mira cap a altres espais de la capital espanyola. "A Madrid deu haver-hi llocs per acollir una conferència", ha apuntat, tot i que ha reconegut que li hauria agradat pronunciar-la al Senat.

stats