Política 01/08/2016

Puigdemont es compromet a "obeir" el Parlament i bastir un estat propi

El president de la Generalitat es pronuncia sobre la resolució del TC amb dos tuits en què assegura que complirà el "compromís amb els ciutadans"

Ara
1 min
El referèndum unilateral  ja és a l’agenda de Puigdemont

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha pronunciat aquesta dilluns a la tarda sobre la resolució del Tribunal Constitucional (TC) de suspendre el pla de desconnexió. Sense citar el tribunal, Puigdemont ha recordat que "obeir un Parlament escollit pels ciutadans no és, per a un demòcrata, cap sacrifici". També ha carregat contra l'estat espanyol, de qui ha dit que converteix aquest exercici "en una proesa".

Puigdemont ha recalcat que es compromet a "obeir" el Parlament. "Obeirem el Parlament, complirem el compromís amb els ciutadans i bastirem un Estat lliure, modern i pròsper", ha reblat al seu compte de Twitter.

Els tuits del president de la Generalitat han estat l'únic missatge oficial del Govern d'ençà que el TC hagi decidit suspendre la votació al Parlament de les conclusions de la comissió del procés constituent. Sí que s'han pronunciat els partits que integren el Govern. L'executiu valorarà la resolució del tribunal previsiblement demà, en la roda premsa posterior al consell executiu.

stats