Política 20/06/2017

Puigdemont: "Mantenir l' 'statu quo' és una amenaça directa a la competitivitat de les nostres empreses"

El president critica el dèficit fiscal i que cada any "marxi de Catalunya" un 8% de la riquesa

Gerard Pruna
2 min
Puigdemont: "Mantenir l' 'statu quo' és una amenaça directa a la competitivitat de les nostres empreses"

BarcelonaIndependència o pèrdua de competitivitat. Amb aquesta dicotomia el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha esforçat aquest dimarts a convèncer els empresaris de la necessitat que Catalunya esdevingui un estat independent. Durant la clausura de l’acte que en el marc de les jornades ‘Els empresaris volem saber’ el fòrum empresarial Creiem en Catalunya ha organitzat a Barcelona, Puigdemont s'ha mostrat contundent i ha carregat contra el govern espanyol per la falta d’inversions a Catalunya i el llast que això suposa per a les empreses del país. “Mantenir l’'statu quo' d’avui és una amenaça directa a la competitivitat de les nostres empreses”, ha avisat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Especialment dur s'ha mostrat Puigdemont amb el dèficit fiscal que pateix Catalunya i que fa que “gairebé el 30% dels impostos dels catalans no es destinin a despesa pública a Catalunya”. Ha criticat que aquesta situació és “immutable” amb independència de si qui governa a l’Estat és el PP o el PSOE o si ho fa amb majoria absoluta o el suport d’altres grups, i que cada any “marxa de Catalunya” el 8% de la riquesa del país. “Com si cada dia sortís de Sants un tren cap a Madrid amb 40 milions d’euros. Un tren que, aquest sí, arriba puntual”, ha ironitzat Puigdemont.

La manca d’inversió en infraestructures ha sigut, de fet, l’altra gran crítica de Puigdemont, que s'ha queixat de l’“obsessió centralitzadora” de l’Estat i ha acusat el govern espanyol de “boicotejar” l’aeroport del Prat. També el corredor mediterrani –una infraestructura llargament reclamada per l’empresariat– ha format part de la llista de greuges del president de la Generalitat, que ha assegurat que la manca d’inversió en aquesta infraestructura clau “fa que hi hagi empreses que tenen paralitzades inversions a Tarragona”, fet que repercuteix, segons ha dit, en el nivell d’atur de la província.

Davant d'aquesta situació, Puigdemont ha defensat "la revolució democràtica" que s'està produint a Catalunya i ha avisat que els catalans no es deixaran "desnonar" del seu autogovern ni renunciaran a votar en el referèndum de l'1 d'octubre.

Ovació dels empresaris

Aquest acte amb empresaris ha contrastat amb el que va protagonitzar el president de la Generalitat a Sitges en el marc de la reunió anual del Cercle d'Economia. Si allà hi va trobar fredor i algun dard contra el Procés, aquest dimarts Puigdemont ha sigut rebut amb una ovació de l'auditori i crits d'independència.

stats