Puigdemont: "No negociaré mai amb cap formació d'ultradreta"

Assegura que "al primer que trucarà" si té majoria per ser investit serà a Pere Aragonès

N.O.G
2 min
L’expresident de la Generalitat i candidat de Junts el 12-M, Carles Puigdemont, 
a Brussel·les.

BarcelonaL'expresident i candidat de Junts el 12-M Carles Puigdemont ha descartat "negociar" amb la formació d'extrema dreta Aliança Catalana després de les eleccions al Parlament. "No negociaré mai amb cap formació d'ultradreta", ha dit aquest dilluns en una entrevista al Més 324 de TV3 quan li han preguntat directament pel partit que encapçala Sílvia Orriols. Ara bé, ha assegurat que no vol parlar d'aquest partit perquè a Catalunya "se'n parla per sobre de les seves possibilitats": "Hi ha algú que té interès en inflar això", ha dit, sense assenyalar directament a cap altre partit. A qui no li interessa que aquest partit es faci gran, ha afegit, "és al procés d'independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha criticat que el candidat del PSC, Salvador Illa, el pressioni perquè descarti pactes amb Aliança Catalana. "M'agradaria que ell fos clar quan parla de Vox", ha dit, i ha afegit: "[El PSOE] Ha votat amb Vox per retirar la meva immunitat al Parlament Europeu, i també s'hi ha manifestat en contra dels interessos de Catalunya". Segons Puigdemont, a Catalunya hi ha qui està fent com François Mitterrand a França quan va "donar ales" al partit de Jean-Marie Le Pen per "dividir el vot de la dreta" i perjudicar Jacques Chirac: "Miri ara on és el partit socialista francès i on és el Front Nacional".

Mà estesa a Esquerra

Si bé el president, Pere Aragonès, ha entrat en el cos a cos amb Puigdemont, Junts optarà per obviar els republicans i fer èmfasi en la mà estesa a Esquerra. Durant l'entrevista, ha assegurat que ara s'ha de "recosir" la majoria independentista i seure altre cop tots els actors sobiranistes en una mateixa taula per refer l'estratègia.

D'aquesta manera, ha declinat respondre directament els retrets de Pere Aragonès –"la unitat no es construeix dient cull d'olla al president", ha dit–, i ha afirmat que a la primera persona que trucarà si té opcions de construir una majoria per ser investit serà al candidat d'Esquerra. En canvi, ha insistit que no negociarà res amb el PSC. "No seuré a negociar ni amb Illa ni amb Sánchez, perquè ells sabran el que han de fer", ha dit, i ha reiterat que si Illa fa un pacte d'última hora com va fer Jaume Collboni a Barcelona hi haurà conseqüències a la legislatura espanyola.

stats