PLE DEL PARLAMENT
Política 02/03/2016

Puigdemont certifica que el debat d'investidura a Madrid suposa el final definitiu de la tercera via

El president de la Generalitat, en la sessió de control al Parlament, assegura que la possibilitat que Pedro Sánchez trepitgi la Moncloa és "imaginària"

Oriol March / Gerard Pruna
2 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la sessió de control / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha insistit aquest dimecres durant la sessió de control al Parlament que el debat d'investidura que s'està celebrant al Congrés dels Diputats està suposant el final definitiu de la possibilitat d'una tercera via a l'Estat que permeti l'encaix de Catalunya. "Anem tirant, i si algú té alguna cosa a dir-nos, ja ens ho farà saber", ha apuntat Puigdemont en resposta a Jordi Turull, president del grup parlamentari de Junts pel Sí i en referència al mandat del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exalcalde de Girona troba "imaginària" la possibilitat que Pedro Sánchez es converteixi en el nou president espanyol, i ha trobat "decebedor" el seu programa de govern. "És inconcret i insuficient en referència a les propostes del Parlament", ha considerat Puigdemont.

Referèndum

Puigdemont ha assegurat que s'asseurà a negociar en cas que aparegui un executiu espanyol que posi sobre la taula la celebració d'un referèndum sobre la independència. Així s'ha expressat en resposta a Lluís Rabell, cap de files de Catalunya Sí que Es Pot (CSQEP), que li ha demanat una actitud més "proactiva" a Madrid per fer possible una opció de canvi que permeti abordar les relacions entre Catalunya i Espanya.

"És tradició del catalanisme: sempre ens asseiem a escoltar. Sempre ho fem, si podem trobar punts d'acord. Si un govern espanyol proposa un referèndum, sempre ens asseurem a negociar. I això només ho defensa Podem, ara mateix", ha indicat el president de la Generalitat.

Exteriors

El Govern va decidir ahir canviar el nom de la conselleria d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, que a partir d'ara s'anomenarà Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència. Puigdemont va signar un decret per ratificar les competències que estan suspeses per part del Tribunal Constitucional (TC), i Raül Romeva va avisar que el Govern té l'obligació "legal" de fer acció exterior en la mesura que forma part del pla de l'executiu aprovat pel Parlament.

Puigdemont, en resposta a Inés Arrimadas, s'ha limitat a dir que el Govern complirà el full de ruta aprovat a la cambra catalana.

El deute i la CUP

Joan Garriga, diputat de la CUP, ha preguntat al president sobre els venciments del deute en mans d'entitats bancàries que té la Generalitat i pels quals paga interessos de demora. Puigdemont, com ja va fer el passat dos de febrer després de reunir-se a Palau amb la CUP, ha anunciat la convocatòria d'un grup de treball sobre el deute.

stats