Política 11/02/2019

Eduard Pujol titlla la manifestació a Colón de "fracàs" i reclama a Sánchez que reprengui el diàleg

El portaveu de JxCat crida a la mobilització popular contra el judici de l'1-O

Anna Mascaró
2 min
Eduard Pujol, aquest matí

BarcelonaEl diputat de JxCat Eduard Pujol ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa per donar compte de la reunió mantinguda aquest matí amb el PDECat, a la qual també ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra. Ho ha fet per valorar la manifestació organitzada ahir contra el govern espanyol a Madrid per part del PP i Cs amb el suport de Vox i que considera "un fracàs". Davant aquesta punxada, ha reclamat al president espanyol Pedro Sánchez que "rectifiqui respecte al trencament de les converses i la voluntat de diàleg" després del "fracàs" de la manifestació ahir de la "ultradreta i la dreta convertida en ultradreta". "Nosaltres continuem parlant de diàleg", ha dit. "Exigim al president del govern espanyol que torni a analitzar la situació, quina és la seva força", ha afirmat.

"Si jo fos el president Sánchez analitzaria el fracàs de la manifestació, i potser pensaria que m'haig de tornar a asseure a la taula", ha insistit. En la compareixença davant els mitjans de comunicació, Pujol també ha reivindicat la "figura del relator" per al diàleg entre tots dos governs i ha considerat que en l'última reunió hi havia una "possibilitat que no hi havia hagut, que era parlar", ha dit, tot i que ha evitat pronunciar-se sobre si s'havia parlat d'autodeterminació o no. Malgrat les declaracions de Sánchez de la setmana passada, que va negar que la negociació d'un referèndum d'autodeterminació sigui una possibilitat, Pujol s'ha mostrat convençut que "es pot parlar de tot". "Defenso el diàleg més enllà del que pugui arribar a pensar que poden pensar els altres", ha afegit.

D'altra banda, i amb la mirada posada en el judici, Pujol ha fet una crida "a la mobilització". "O la democràcia la defensem tots o ho tenim molt pelut", ha assegurat: "Totes les mesures de pressió popular, de mobilització, que siguem capaços de dur a terme han de servir per a la defensa dels drets col·lectius i individuals i la defensa de la democràcia". En el mateix sentit, ha anunciat el suport del seu grup parlamentari a la creació de la comissió de l'1 d'Octubre.

En la reunió mantinguda aquest matí amb el PDECat, Pujol ha explicat que "s'ha analitzat l'escenari postmanifestació de dreta i ultradreta" i ha negat que s'hagi parlat de pressupostos. Sobre la possibilitat d'un avançament electoral, Pujol ha considerat que "el calendari el marcarà el govern espanyol en funció dels seus interessos".

stats