POLÍTICA

Considera inadequada la data del referèndum a Barcelona

Pujol no esclareix si votarà a la consulta d'independència del 10-A

El prinicipal escull per a l'expresident de la Generalitat és el dia que s'ha triat per fer la consulta, un mes abans de les municipals. L'expresident es declara "decebut" amb l'actitud "hostil" de l'Espanya a qui diu que els seus governs van ajudar a "fer un salt endavant"

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha confessat aquest dimecres al matí que encara no sap si anirà a votar a la consulta independentista organitzada a Barcelona per al proper 10 d'abril. En una entrevista a Catalunya Ràdio Pujol ha dit que encara no ho ha decidit "per una raó molt senzilla", i ha afegit que està "en contra" del dia que s'ha triat per fer la consulta. Pujol ha assegurat que ha fet arribar la seva disconformitat "a qui corresponia" i ha fet en veu alta la reflexió que va traslladar als organitzadors: "Per què ho poseu el 10 d'abril, exactament un mes abans de les eleccions de Barcelona? Què busqueu?".

Pujol ha assegurat que les opinions que ha expressat els últims dies respecte a la relació entre Catalunya i Espanya mostren la seva "decepció" davant l'actitud "hostil" de "l'opinió pública espanyola i el Partit Popular", i d'un PSOE "que ha perjudicat seriosament" Catalunya. També ha recordat que "CiU i la Generalitat s'havien compromès perquè Espanya fes un salt endavant i consolidés la democràcia" durant la transició i els anys posteriors. A més, ha assegurat que CiU va impedir que Europa intervingués Espanya facilitant l'aprovació de les mesures econòmiques que assegura que dictava Brussel·les.

Etiquetes

Més continguts de