PROTAGONISTA COL·LATERAL
Política 16/10/2021

El puntal d’Albiol que pot acabar donant-li l’estocada final

<I>Regidor del PP a Badalona</I>

i
GERARD PRUNA
2 min
El puntal d’Albiol que  pot acabar donant-li l’estocada final

És difícil imaginar Xavier García Albiol sense Ramón Riera al costat. Nascut a Barcelona el 1948, el regidor popular a l’Ajuntament de Badalona ha sigut des de sempre l’home de confiança de l’ara alcalde de la ciutat. Tots dos ho han compartit tot: una trajectòria llarguíssima a l’oposició de l’Ajuntament de Badalona, l’eufòria de l’arribada a l’alcaldia, el desencís dels cordons sanitaris per barrar-los el pas, el salt a la política nacional des del capdavant del PP a Catalunya i, pel que sabem des d’aquesta setmana, també una societat al paradís fiscal de Belize.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La notícia que Riera també formava part de la societat -que desmentia el que havia dit Albiol el dia abans que no hi participaven altres polítics- pot haver sigut la gota definitiva per a una oposició que ja s’organitza per articular una moció de censura. Tantes vegades puntal d’Albiol, Riera pot haver donat ara l’estocada final a l’alcalde.

Amb passat en la indústria paperera, Riera és allò que s’anomena un “dirigent històric”. Tot i que el seu camí ha anat lligat en els últims 30 anys a Albiol, porta al PP des de sempre. “Pocs coneixen el partit com ell”, apunta un dirigent popular. “És discret i no es fica allà on no el demanen”, rebla una persona que hi ha treballat colze a colze. Per això ha tingut molts cops càrrecs relacionats amb posar ordre en l’organització interna del partit. I quan no n’ha tingut, també ha exercit de pacificador, com quan amb el partit en flames per la pugna entre Alberto Fernández Díaz i Daniel Sirera -que va acabar amb el congrés convuls que va entronitzar Alícia Sánchez-Camacho- se’ls enduia a sopar a casa seva per intentar, sense èxit, que fessin les paus.

stats