Política 30/04/2015

La presència d'exmembres de PxC a diverses candidatures causa polèmica

CiU de Tàrrega expulsa el seu número 7 per vinculacions amb partits xenòfobs i 'Gava, Sí se puede' incorpora dues persones exmembres de PxC

Ara
2 min
CiU Tàrrega expulsa el seu número 7 per les vinculacions amb PxC i MSR / CiU Tàrrega

BarcelonaLa presència de personatges amb vinculacions xenòfobes a les llistes municipals causen polèmica. Ahir CiU de Tàrrega va haver de fer fora de la llista Josep Maria Gili per les seves vinculacions amb partits racistes i xenòfobs com Plataforma per Catalunya (PxC) i el Moviment Social Republicà (MSR). La federació nacionalista va comparèixer en roda de premsa d'urgència per anunciar l'expulsió de Gili, ja que en paraules de l'alcaldessa i candidata de CiU, Rosa Maria Perelló, la seva relació amb el MSR és una qüestió "reprobable" i "absolutament incompatible amb els valors de tolerància, democràcia, igualtat i llibertat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, CiU va reafirmar el seu rebuig a "qaulsevol manifestació d'intolerància, xenofòbia o apologia de l'extremisme" i va condemnar la vinculació del seu ja exmembre de la candidatura al Moviment Social Republicà "siguin quins siguin els motius i arguments" d'aquesta relació.

Ara bé, si que era sabut que Gili havia estat candidat de PxC a l'Ajuntament de Tàrrega i que fins i tot va entrar com a regidor en representació d'aquest partit. Tot i això, va abandonar la formació que aleshores liderava Josep Anglada i va passar a ser no adscrit. Per a CiU el factor decisiu per expulsar Gili va ser la seva relació amb MSR, que en un primer moment ell mateix havia negat. Així, en un comunicat emès per la federació asseguraven que Gili havia "traït" la seva confiança i que es sentien "tristos" i "decebuts" per "haver compartit sigles i candidatura amb una persona que ha demostrat ser capaç de defensar idees que considerem execrables". Així ho van transmetre el partit a través d'un tuit:

Gili, per la seva banda, va emetre ahir un comunicat assegurant que es va "precipitar" fent-se militant del partit d'Anglada i va assegurar haver tingut enfrontaments amb el mateix líder xenòfob.

El cas de Gavà

D'altra banda, la candidatura de 'Gavà, Sí se puede' també incorpora a la seva llista dues exmembres de PxC. Aquesta és una "agrupació d'electors" que té el suport de Podem Gavà —així ho va aprovar l'assemblea de la formació—, ja que aquest partit no es presenta a les eleccions en aquest municipi.

Des de 'Gavà, Sí se Puede' asseguren que és una "agrupació d'electors" que es presenten "molt il·lusionats per fer història" a Gavà.

Sobre la presència de les exmembres de PxC a la llista, fonts de la formació de Gavà assegura que "han treballat diàriament amb la resta de companys" i han respectat el codi ètic de la formació.

stats