Política 27/01/2015

El líder de PxC, a 200 metres d'Anglada: una conxorxa de novel·la negra acaba amb una ordre d'allunyament

Robert Hernando i dos dirigents més estan imputats per temptativa d'homicidi per preparar un pla propi de novel·la negra per apartar Josep Anglada de la cursa cap a les municipals de Vic

Ara
2 min
Robert Hernando (esquerra) i Josep Anglada (dreta) / PERE VIRGILI

BarcelonaLa crisi a PxC ha sumat un altre capítol. El fundador del partit xenòfob, Josep Anglada, va ser apartat de la direcció del partit, ara capitanejat pel secretari general i regidor a Igualada, Robert Hernando. Una història de conxorxes entre els nous membres de la direcció que ha acabat amb una ordre d'allunyament cautelar de 200 a Hernando, segons ha avançat Anoiadiari. Així ho va decretar el jutjat d'instrucció número 2 de Vic ahir, després de citar Hernando, el regidor de Vic Joan Carles Fuentes, i el regidor d'Olot Ignasi Mulleras. Tots tres estaven imputats per temptativa d'homicidi i de danys i lesions contra Anglada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que Anglada va presentar una querella en què acusava els tres dirigents del partit de preparar un pla per apartar-lo de la cursa cap a les eleccions municipals. La idea era provocar un accident de trànsit per impedir que Anglada es presentés als comicis. Segons va avançar Osona.com, el pla era citar Anglada en un restaurant i emborratxar-lo. Quan sortís de sopar, havia de patir un accident amb el cotxe, en concret, topar amb un camió que hauria format part de la conxorxa. Anglada havia d'anar a sopar amb un antic membre de PxC, Francesc Bueno, i amb Albert Solà, que ha interposat una demanda perquè assegura que és fill de Joan Carles I.

Quan els Mossos arribessin al lloc dels fets, haurien detectat una elevada taxa d'alcohol, fet que l'hauria desprestigiat davant l'opinió pública i Anglada no s'hauria pogut presentar a les municipals de Vic. Segons unes converses gravades, Bueno hauria retret al regidor de Vic que Anglada podria estar en perill de veritat. En veure la gravetat del pla dissenyat, Bueno i Solà van explicar-lo a Anglada, tot i que van dir als dirigents del partit que tiraven endavant l'encàrrec per evitar "que algú altre amb menys miraments el posés en pràctica", segons diu Osona.com.

Els tres dirigents de PxC neguen les acusacions

Fuentes nega les acusacions i assegura que són "mentida", diu. Hernando ha negat que tingui implicació en el cas i va atribuir-ho a la "capacitat inventiva d'Anglada" per explicar-ho. "Ja no sap què fer per cridar l'atenció", va dir.

stats