Política 02/04/2019

El regidor de Cs expedientat després de denunciar una irregularitat: "Estan fent una caça de bruixes"

Els quatre regidors del partit taronja a Reus han anunciat que abandonen la militància a la formació

Anna Mascaró
3 min
Els regidors de Cs a Reus, en roda de premsa.

BarcelonaEl 28 de febrer passat, Juan Carlos Sánchez va ser escollit cap de llista per Reus a les municipals. Uns dies més tard, segons el seu relat, va denunciar internament una presumpta irregularitat d'un membre del partit. Com a resposta, explica, va rebre un e-mail del secretari d'organització del partit, Carlos Carrizosa, en què li deia que "deixava de ser candidat". Poc després se li va obrir un expedient cautelar de suspensió de la militància que, està convençut, hauria acabat en un expedient d'expulsió si no hagués decidit, com va anunciar ahir, marxar ell mateix del partit: "Això és una caça de bruixes".

No se'n va sol, sinó acompanyat dels altres tres regidors de Ciutadans a Reus: Pepa Labrador, Guillermo Figueras i Damián Morales. "El partit va obrir un expedient disciplinari a dos d'ells per haver assistit a la roda de premsa en què vaig denunciar la situació –explica–. A l'altre, per haver retuitejat una notícia sobre aquesta mateixa roda de premsa". L'encara portaveu del grup municipal posa en dubte la legalitat del procés disciplinari intern que se'ls ha obert, i denuncia que no ha pogut tornar-se a comunicar amb la direcció del partit des que va rebre l'e-mail de Carrizosa: "Li vaig respondre, he intentat posar-m'hi en contacte, sense èxit".

Així, tots quatre abandonen la militància i dos abandonaran també el grup municipal, tot i que es quedaran dos regidors fins que se celebrin les eleccions del maig, per una qüestió tècnica. "No volem seguir en un partit en què es dona poder a altres persones que acaten i silencien els que molesten", ha assegurat Sánchez, que ha denunciat que la formació opta per fer fitxatges electorals "mediàtics i que diguin 'amén' a tot". "El partit està immers en una deriva totalitària i ens sap greu que el nostre projecte de ciutat estigui en risc", ha declarat Sánchez.

Els regidors suspesos consideren que el procediment disciplinari intern que s'ha obert contra ells és una "aberració jurídica" i un "despropòsit total". Sospiten que la reunió de la comissió de garanties i valors que els va obrir l'expedient es va simular perquè ningú els ha facilitat l'acta i el seu càstig es relaciona amb "articles que no pertoquen". Tot plegat, sostenen, es deu a un "càstig" per la denúncia per irregularitats presentada contra l'alt càrrec de Cs: un cas que ara està en coneixement de la Fiscalia. No descarten tampoc portar el cas als tribunals si es confirma que s'ha produït falsedat documental en el procediment.

"La força de Ciutadans eren els seus afiliats i ara sembla que el partit intenti prescindir d'aquesta força, fitxar fora del partit i menysprear la gent que hi porta molt de temps", assegura Sánchez, i destaca que el seu equip tenia "serioses possibilitats de guanyar l'alcaldia de Reus al maig". "No reconeixen la feina de molts afiliats", lamenta. Des que se'ls va apartar del partit, una simpatitzant va obrir una campanya a Change.org exigint la seva restitució al partit que suma 500 firmes (Cs compta amb 68 afiliats a Reus).

De cara als comicis del 25 de maig vinent, els quatre regidors no descarten tornar-se a presentar sota unes altres sigles. "No decebrem els nostres electors. Ens han animat a tornar-nos a presentar. Altres partits s'han posat en contacte amb nosaltres per acollir-nos amb propostes que hem agraït i, per descomptat, rebutjat. És molt gratificant i sorprenent que altres formacions ens hagin valorat més que la nostra", ha avançat, i ha precisat que no els falten "pretendents" per concórrer en diferents llistes, de partits tant nacionals com locals, així com mostres de suport de veïns de la ciutat. La "fórmula", han anunciat, la faran efectiva un cop la resolució de l'expedient disciplinari sigui ferma.

stats