Política 11/05/2019

David Fernàndez versiona Manolo Escobar per a la campanya de Dolors Sabater a Badalona

El tema porta per títol 'Que valenta ets, Badalona' i s'inspira en el 'Qué bonito es Badalona' de l'artista espanyol

Ara
1 min

BarcelonaFa poc més de 30 anys, Manolo Escobar (1931-2013) va dedicar una cançó a Badalona, la ciutat on va anar a viure als 15 anys i que portava per títol 'Qué bonito es Badalona'. L'artista va dedicar la cançó el 1987 a la ciutat que l'havia vist començar la seva carrera musical i en què descrivia com era la seva gent i els espais icònics que amagava la ciutat. L'Ajuntament de Badalona va instal·lar una estàtua d'homenatge a l'artista al passeig de la Salut l'any 2014, el lloc on la seva família es va instal·lar quan va arribar a la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara el grup Ovidi4 ha versionat aquella cançó per a la campanya de Dolors Sabater, la candidata a l'alcaldia per la coalició Guanyem Badalona en Comú i ERC, i que porta per títol 'Que valenta ets, Badalona!'. És la mateixa frase que la candidatura ha fet servir per al seu lema de campanya per les eleccions municipals del 26 de maig, en què es juga –amb el candidat del PP, Xavier García Albiol, com a principal rival– reconquerir l'alcaldia d'aquesta ciutat del cinturó metropolità.

Ovidi4 –el grup que formen l'exdiputat de la CUP David Fernàndez i els cantautors Mireia Vives i Borja Penalba, a més del poeta David Caño– descriuen una Badalona "lluitadora i obrera", i valoren positivament la diversitat que hi conviu: "De procedències, derrotes i conquestes que ens cal lluitar i tornar a guanyar". Els mateixos impulsors d'aquest tema asseguren que han volgut retre homenatge a Manolo Escobar i a tot el que va fer per la ciutat.

stats