DIARI DE CAMPANYA
Política 14/05/2015

Quedar per anar al míting d'Herrera i Garzón i fer-se "fan-selfies"

La Joana, la Paula i la Cristina, estudiants de Ciències Polítiques a la UPF, s'asseuen a la última fila del míting d'ICV a l'Hospitalet i aplaudeixen i comenten les intervencions dels polítics

Laia Vicens
2 min
L'acte central de Canviem L'H es va celebrar a la Plaça Lluís Companys de l'Hospitalet / ACN

L'Hospitalet de LlobregatLa plaça Lluís Companys de l'Hospitalet de Llobregat, just al costat de la Rambla Just Oliveras, fa olor de xocolata desfeta. Regalar menjar sempre és una bona manera d'atrapar assistents per a un míting i sembla que la candidatura de Canviem l'Hospitalet, formada per ICV, EUiA i Pirates, ho sap. A les 19h havia de començar el míting amb la candidata, Ana González, i Joan Herrera, Joan Josep Nuet i Alberto Garzón. Però l'acte va tard.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un pare (amb la samarreta del Madrid i el nom d'Isco a l'esquena) passeja amb el seu fill, de quatre o cinc anys de la mà. "Papá, hay famosos", li diu el nen, sorprès per la gran quantitat de càmeres i furgonetes mòbils que hi ha a la plaça. "No, hay ladrones", li respon el pare, que s'afanya en marxar. No hi cap ningú més a les cadires quan arriba Garzón. La reacció de les 300 persones que s'apleguen davant del petit escenari, que comencen a aplaudir quan el veuen arribar caminant, no deixa cap lloc al dubte: era el més esperat.

Amb una ullada, es veu que el públic és de classe treballadora i d'una mitjana que voreja els 50 anys. Però d'entre les senyores que comenten que Garzón "es el más guapo" i que Herrera "es más alto", i homes que comenten el partit del Barça d'ahir criden l'atenció tres noietes joves, que s'asseuen a última fila, just a tocar de la taula de periodistes.

Se les veu animades. Riuen molt. Durant tot el míting, graven amb el mòbil les intervencions dels polítics i fan fotos. Assenteixen cada frase, fan fotografies i comenten la jugada. "És que té raó...", "M'agrada molt com parla", van dient. "Fem-nos un fan-selfie", diuen, allargant el braç i immortalitzant la tarda que van quedar per anar a un míting.

Són la Joana, la Paula i la Cristina, tres estudiants de primer de Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra que han vingut expressament des de Barcelona i Molins de Rei. Una ha vingut per Nuet, perquè és "simpatitzant-quasi militant d'EUiA", l'altra perquè "admira" com parla Herrera i l'altra perquè li agrada Garzón. Expliquen que a la classe hi ha "molts debats" sobre el procés -i també "molts convergents, perquè és la Pompeu", però que elles defensen una idea "confederal" de l'estat espanyol.

No s'acaben de mullar sobre Podem, conscients que en molts municipis el partit de Pablo Iglesias ha pactat amb ICV però que en canvi a l'Estat són rivals. I que encara que vinguin magres per al partit amb qui simpatitzen-quasi militen, continuaran "admirant" la retòrica d'Herrera i la planta de Garzón. Per reafirmar-se, ja tenen planejat tornar a quedar el divendres per anar al míting d'Herrera, Ska Keller i Ada Colau al Poblenou. Quants joves de divuit anys quedaran aquest divendres per anar a un acte polític?

stats