Política 09/10/2020

Arrufat admet haver "causat dolor involuntàriament" a una noia però nega ser un agressor

L'exdiputat denuncia "extorsió" i explica la seva versió sobre les denúncies que va rebre la CUP

Albert Llimós
2 min
La CUP remarca que Arrufat estava a les portes de l’expulsió

BarcelonaL'exdiputat de la CUP Quim Arrufat ha publicat un vídeo per donar la seva versió sobre les informacions que va publicar l'ARA diumenge, en què s'explicava que va marxar de la CUP després de dues denúncies internes per violència masclista, una d'elles per agressió sexual. Arrufat ha dit que no és un agressor sexual i que tot gira al voltant d'una "extorsió" que l'ha perseguit durant l'últim any i mig: "He arribat a creure-m'ho, però no soc un agressor".

Arrufat ha dit que fa un any i mig, quan ell formava part de la candidatura a les eleccions municipals de Vilanova i la Geltrú, la comissió feminista de la CUP li va comunicar que havia d'abandonar la llista perquè se li imposava una sanció de dos anys per un cas de violència masclista. Entre les mesures adoptades hi havia que havia de tenir zero visibilitat pública i visitar setmanalment el psicòleg. Segons Arrufat, una noia "va percebre que l’estava amenaçant a la seva feina" en una conversa telefònica i això es va emmarcar, segons els protocols de la formació independentista, sota la categoria de violència masclista. Un fet que ell mai va acceptar.

Aquest episodi, segons el relat d'Arrufat, va suposar un agreujant amb reincidència perquè hi havia un cas de feia "6 anys" en el qual, segons ha detallat en el vídeo, "havia causat involuntàriament un cert dolor" a una noia. Un cas, segons ell, que s'havia tancat i en què s'havia reparat el dolor causat. "Havia rebut valoracions positives de com havia reparat el dolor, si mai es podia reparar", diu Arrufat, que ha enviat un document detallat a la CUP amb la seva versió dels fets. Aquest cas, del 2014, va ser investigat internament com una agressió sexual de nivell 3 sobre 4 dins la classificació interna que en fa la CUP (inclou la violació o forçar pràctiques sexuals no desitjades).

En la seva intervenció a les xarxes, Arrufat ha carregat contra la CUP i l'ARA. "Són inadmissibles les informacions publicades per l’ARA i que ha reforçat la CUP amb un comunicat", ha dit l'exdiputat, que qualifica la informació de "tergiversada", gens "innocent" i "sense contrastar". Tot i que l'ARA va intentar contactar amb Arrufat durant dos mesos, des del 4 d'agost fins al dia de la publicació, i no va obtenir resposta, Arrufat ha assegurat que va "intentar parlar amb tothom" i que va rebre coaccions quan va esclatar el segon cas: "Em van amenaçar que si em movia sortiria publicat als diaris".

"Fa temps que em persegueixen. Acaba amb això un procés d'extorsió que m'ha tingut reclòs, amb una depressió gran i un estat d'amenaça permanent", ha dit en el vídeo, en què assegura que respecta els protocols de violències masclistes de la CUP però que se n'ha fet un ús "fraudulent" perquè no s'ha complert amb la confidencialitat que requereixen. A més, conclou Arrufat, demanarà rectificacions al diari.

stats