Política 23/11/2016

"La pressió li ha passat factura": càrrecs del PP vinculen la mort de Barberá a l'assetjament mediàtic

Rafael Català retreu que se n'hagin dit "barbaritats" i Jesús Posada parla d'una "cacera totalment injustificada"

Ara
2 min
Rita Barberá, fa dos dies, després de comparèixer davant el Tribunal Suprem

BarcelonaEl ministre de Justícia, Rafael Català, ha reaccionat aquest dimecres a la mort de Rita Barberá i ha subratllat que "cadascú tindrà sobre la seva consciència el que ha fet i ha dit" d'ella, així com de les "barbaritats que se li han atribuït sense cap prova ni justificació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions al pati del Congrés dels Diputats abans de la sessió de control al govern, Catalá ha considerat una "autèntica llàstima" la mort de la senadora. El ministre ha destacat de Barberá que va ser una persona que va treballar "durant moltíssims anys per l'interès general i pel servei públic". "I per tant, jo el que sento moltíssim és que hagi tingut uns mesos finals amb tanta crítica injustificada, al meu entendre. Jo he parlat sempre de la presumpció d'innocència", ha conclòs.

Per la seva banda, l'expresident de la Comunitat Valenciana, Alberto Fabra, ha assegurat a la Cope que "tots som conscients que Barberá en els últims mesos estava deteriorada, sense la força que sempre tenia, apagada. La pressió que hi ha hagut en els últims mesos li ha passat factura".

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha assegurat, sobre Barberá, que "va ser una gran espanyola", així com "honesta i honrada intel·lectualment".

Per la seva banda, Jesús Posada, expresident del Congrés dels Diputats, ha dit que la mort de Barberá "és una situació trista", especialment per a ell, perquè es coneixien "des de petits". "L'ha perseguit una cacera totalment injustificada i després passa el que passa", ha afegit.

En el mateix sentit s'ha expressat el líder del PP català i senador Xavier García Albiol, en declaracions a Catalunya Ràdio. Ha dit que "ha estat la millor alcaldessa que ha tingut València. Estimava València i Espanya". Albiol també ha afegit que era una persona que "estava patint una gran pressió personal". "Tindrem dies per analitzar què ha passat, però estava patint una pressió política i social molt forta, això és objectiu", ha afegit. Ho ha secundat Alícia Sánchez-Camacho, que ha demanat "una reflexió serena sobre els límits de l'ètica. No es pot permetre un acarnissament. No es mereixia aquest final, no va ser ni jutjada ni condemnada, i alguns ja l'havien condemnat en vida".

El president de la Regió de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, ha lamentat que Barberá hagi mort "sense que ningú li demanés perdó, abans que pogués decidir la justícia. Ella no coneixerà aquesta decisió. Tant de bo les coses s'aclareixin en benefici de la seva memòria". "Ha patit molt", ha insistit, "tots els que la posaven al centre de les dianes avui no donen la cara o es posen de perfil".

stats