Política 23/09/2014

Rafael Catalá substitueix Gallardón com a ministre de Justícia

Actualment ocupa la secretaria d'estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge del ministeri de Foment

Ara
1 min

MadridRafael Catalá serà el nou ministre de Justícia en substitució d'Alberto Ruiz-Gallardón, que ha dimitit aquest dilluns a la tarda després que la llei de l'avortament que promovia hagi estat descartada pel govern espanyol. Catalá ocupa actualment la secretaria d'estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge del ministeri de Foment. El cessament de Gallardón serà oficial un cop es publiqui demà al 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons una nota facilitada per la secretaria d'estat de Comunicació, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha agraït a Gallardón la feina desenvolupada al capdavant del ministeri i la seva "col·laboració solidària" amb els seus companys de gabinet durant una etapa "de gran exigència per a tothom".

Rajoy ja ha comunicat al rei Felip VI el nom de Catalá, que prendrà possessió del càrrec la setmana vinent, quan hagin conclòs els viatges de les dues autoritats –el president és a la Xina, el monarca a Nova York–. Fins que no prengui possessió del càrrec, la responsabilitat del ministeri serà assumida per la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría.

stats