Política 19/10/2015

El regidor (fallit) d'Unió a Barcelona: Raimond Blasi

Blasi, que ha pres possessió com a regidor a l'Ajuntament de Barcelona en substitució a Antoni Vives (CDC), s'ha donat de baixa del partit de Duran i Lleida

Núria Orriols
1 min
Ada Colau i Raimond Blasi

BarcelonaDesprés del fracàs del 27-S, Unió pateix la fuga de nombrosos càrrecs electes al món local: dues regidores a Sant Cugat (Esther Salat i Cristina Paraira); l'alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat; la vicepresidenta de la Diputació de Girona, Eva Palau; o l'alcalde de Platja d'Aro i home fort d'UDC a Girona, Joan Giraut, entre altres. El traspàs és fluïd cap a les files sobiranistes, de fet des de la consulta interna que va propiciar l'escissió del partit, Unió ha perdut la meitat dels seus alcaldes –segons dades de Demòcrates de Catalunya. A més, la formació sorgida dels crítics democristians, ja acumula més de 131 càrrecs locals dels dos centenars que tenia el partit de Josep A. Duran i Lleida després de les municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unió, però, podia haver sumat un regidor més a la seva llista enmig de la desbandada al territori: Raimond Blasi. L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau li ha posat aquest dilluns la banda en un acte al Saló de la Ciutat, ja que ha entrat al consistori per substituir Antoni Vives, exregidor de CiU que va deixar la política a principi d'octubre.

No ha estat així. Blasi va ser número 11, com a quota d'Unió, a la candidatura de CiU per als comicis locals, però a hores d'ara ja ha estripat el carnet, segons han confirmat fonts democristianes a l'ARA.

stats