Política 30/10/2014

Rajoy dóna per feta la suspensió de la "pseudoconsulta" i insta a "acatar"

Argumenta que el nou 9-N "no compleix les condicions democràtiques" però obvia que és precisament l'Estat qui ho impedeix

Ara
1 min

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha donat per feta aquest dijous la suspensió del procés participatiu del 9-N, que ha anomenat la "pseudoconsulta", després que el Consell d'Estat hagi avalat de forma unànime la impugnació que promou el govern espanyol. En roda de premsa al costat de la presidenta xilena, Michelle Bachelet, Mariano Rajoy ha instat el Govern a "acatar" la resolució del TC i a aturar els preparatius, perquè, a criteri seu, és il·legal preguntar el que es pretén preguntar perquè "segueix corresponent al conjunt dels espanyols".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És opinable el que hem fet, però hem mantingut una actitud prudent, sobretot atents a la principal obligació de qualsevol govern, que és que es compleixi la llei", ha reiterat Rajoy. Després de reconèixer que havia celebrat que el Govern renunciés inicialment a la consulta en els termes previstos en el decret del 27 de setembre, també ha afegit que en veure com avançaven els esdeveniments han arribat a la conclusió que, "senzillament, això no es fa".

Les "pressions" als mitjans de comunicació

Rajoy ha considerat un "pas dolent en la direcció dolenta" el fet que el Govern s'aculli a la llei de l'audiovisual de Catalunya per instar els mitjans privats a difondre la campanya del 9-N, cosa que ha definit com a "pressió" als mitjans del govern de Mas. El consell de ministres aprovarà demà la presentació d'un recurs al Tribunal Constitucional, que es traduirà en la suspensió automàtica del procés participatiu des del moment en què sigui acceptat a tràmit.

stats