Política 17/11/2014

Rajoy viatjarà finalment el dissabte 29 a Catalunya

Aquest dilluns té previst respondre la carta que li va enviar Artur Mas demanant-li que s'assegui a negociar un referèndum "definitiu"

Ara / Europa Press
1 min

MadriEl president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, viatjarà el dia 29 a Catalunya, segons han informat a l'ARA fonts de la Moncloa. En un primer moment, fonts del partit havien assegurat que la visita seria aquest dissabte. El cap de l'executiu espanyol ha assenyalat des de Brisbane (Austràlia) aquest cap de setmana, en el marc de la cimera del G-20, que tenia previst desplaçar-se a Catalunya per "defensar els interessos dels catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha reconegut implícitament que ha perdut la batalla del relat a Catalunya des del moment que reconeix que haurà d'explicar millor els seus arguments: "Hauré d'explicar millor que fins ara les meves raons i els meus arguments". Els 2,3 milions de votants el 9-N han desconcertat tant el govern espanyol com el PP, on ha creat un autèntic terratrèmol polític.

Pendents de la resposta a la carta de Mas

De l'anunci de visita a Catalunya no se n'extreu, per ara, que tingui intenció de fer cap oferta política per desbloquejar el contenciós polític. Rajoy té intenció de defensar a Catalunya que els catalans "sent espanyols, catalans, europeus, també són al G-20". "I els explicaré que el món d'avui no és un món en el qual convingui a ningú estar aïllat", afegeix.

A més, Rajoy ha anunciat que aquest dilluns té previst contestar la carta que li va enviar el president de la Generalitat, Artur Mas, en què demanava un diàleg permanent per pactar un referèndum definitiu. La resposta, però, ja l'ha avançat el govern espanyol: la unitat d'Espanya ni es pregunta ni es negocia.

stats